Παρίσι: Με το που βγήκε από ψυχιατρική κλινική έβαλε φωτιά σε πολυκατοικία

Μία από τις φονικότερες στη γαλλική πρωτεύουσα

Μόλις είχε πάρει εξιτήριο από ψυχιατρική κλινική η γυναίκα που φέρεται να έβαλε μία από τις φονικότερες πυρκαγιά στο Παρίσι, τα τελευταία 14 χρόνια.

Η 40χρονη, συνελήφθη χθες, αμέσως μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

Γαλλία - πυρκαγιά: Η γυναίκα που έχει συλληφθεί έχει «ψυχιατρικό ιστορικό»

Πυροσβέστες σκαρφαλώνουν στους τελευταίους ορόφους. Φωτογραφία: Associated Press

Σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον της, που μίλησε στο AFP, η γυναίκα είχε μόλις βγει από τη μονάδα νοσηλείας «13Ρ». Πρόκειται για τη μοναδική στη Γαλλία, η οποία φιλοξενεί ανθρώπους που θεωρούνται επικίνδυνοι για την ασφάλεια των προσώπων και υποφέρουν από προφανείς ψυχικές διαταραχές.

Φλόγες ξεπηδούν από τα διαμερίσματα των τελευταίων ορόφων. Φωτογραφία: Αssociated Press

H κατηγορούμενη ήταν ένοικος της πολυκατοικίας που έγινε παρανάλωμα του πυρός και είχε νοσηλευθεί τουλάχιστον δέκα φορές σε ψυχιατρικές κλινικές και την τελευταία φορά πήρε εξιτήριο τον Ιανουάριο από την ψυχιατρική κλινική Σεν Πολ του Παρισιού.

Παρίσι: Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τη φωτιά - Συνελήφθη μια γυναίκα

Πυροσβέστες μπαίνουν μέσα στα φλεγόμενα διαμερίσματα. Φωτογραφία: Αssociated Press

Το βράδυ πριν την τραγωδία είχε συγκρουστεί πολλές φορές με τον πυροσβέστη γείτονά της και είχαν καυγαδίσει. Μάλιστα η αστυνομία δέχθηκε κλήση για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Πύρινη κόλαση στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιου. Φωτογραφία: Benoit Moser/BSPP/Associated Press

Στο ποινικό της μητρώο εμφανίζονται τρεις μηνύσεις εναντίον της, χωρίς καμία καταδίκη. Δύο μηνύσεις τέθηκαν στο αρχείο χωρίς δίωξη το 2016  «λόγω της ψυχικής της κατάστασης». Η μία υπόθεση αφορούσε «κλοπή συνοδευόμενη από φθορές» και η άλλη βιαιοπραγίες.

Yπεράνθρωπες προσπάθειες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Φωτογραφία: Associated Press

Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, οι «φθορές» αφορούσαν απόπειρα εμπρησμού.

Το 2017, είχε ξεκινήσει εναντίον της έρευνα για «συζυγική βία» και είχε επίσης τεθεί στο αρχείο εξαιτίας έλλειψης επαρκών στοιχείων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top