Νεκρός δημοσιογράφος από βομβιστική επίθεση

Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση στην Υεμένη

υεμενη

Μοτοσικλέτα παγιδευμένη με βόμβα εξερράγη στην Υεμένη, παρασέρνοντας στον θάνατο επτά αμάχους ανάμεσά τους και έναν δημοσιογράφο.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε αγορά στη Μόχα, ενώ η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό.

Αποτέλεσμα ήταν εκτός από τους επτά νεκρούς να τραυματιστούν και άλλα είκοσι άτομα.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται ο Ζιάντ ας Σαράμπι, παραγωγός βίντεο για λογαριασμό ενός τηλεοπτικού δικτύου του Αμπού Ντάμπι, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι ακόμη ένας δημοσιογράφος του ίδιου δικτύου, ο Φάισαλ αζ Ζαμπχάνι, διευκρίνισε ο Μουάμαρ αλ Ιριάνι, υπουργόςΠληροφοριών της Υεμένης.

Ο πόλεμος στη Υεμένη, η τελευταία φάση του οποίου διαρκεί τέσσερα χρόνια, έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη, κατά τον ΟΗΕ.

Στη Μόχα, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, βρίσκονται στρατόπεδα των δυνάμεων της συμμαχίας υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, που έχει επέμβει στον πόλεμο στην Υεμένη υπέρ της κυβέρνησης στον πόλεμο με τους σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν. 

Η Μόχα αποσπάστηκε από τους Χούθι τον Ιούλιο του 2017 και μετατράπηκε σε βάση και εφαλτήριο των επιχειρήσεων των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων προς βόρεια κατεύθυνση, ειδικά στην πόλη Χοντάιντα, όπου βρίσκεται το λιμάνι με την υψηλότερη στρατηγική σημασία στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top