Ανατίναξαν μπακάλικο και σκότωσαν πέντε άτομα για να τσεπώσουν την ασφάλεια

Ένοχοι οι τρεις δράστες - Το σατανικό σχέδιο που αποκαλύφθηκε

εκρηξη λειτσεστερ

Ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο οι τρεις άνδρες που τον περασμένο Φεβρουάριο προκάλεσαν έκρηξη σε μανάβικο, προκειμένου να εισπράξουν την ασφάλεια αξίας 300.000 λιρών.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία μητέρα με τους δύο γιους της.

 Η 46χρονη Mary Ragoobar, μαζί με τους δύο γιους της, Shane and Sean Ragoobeer, 17 και 18 ετών. Φωτογραφία από την αστυνομία του Λέιτσεστερ

Οι τρεις δράστες, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Aram Kurd και οι δύο φίλοι του, Hawkar Hassan and Arkan Ali, αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες στο δικαστήριο, χωρίς να πείσουν το σώμα ενόρκων, που χρειάστηκε πάνω από 11 ώρες για να καταλήξει σε ετυμηγορία.

Τι είχε συμβεί τον περασμένο Φεβρουάριο

Ο 38χρονος Ali, o 33χρονος Hassan και ο 34χρονος Kurd, έβαλαν σε δράση το σατανικό τους σχέδιο, προκειμένου να τσεπώσουν τις 300.000 λίρες από την ασφάλεια.

Αριστερά ο Arkan Ali στη μέση ο Hawkar Hassan και δεξιά, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Aram Kurd. Φωτογραφία από την αστυνομία του Λέιτσεστερ

Έχυσαν λοιπόν 26 λίτρα πετρελαίου στο υπόγειο του πολωνικού μπακάλικου που είχε ο 34χρονος Kurd στο Λέιτσεστερ ώστε να φανεί σαν ατύχημα και προκάλεσαν την έκρηξη.

Εκείνη την ώρα, στο διαμέρισμα του από πάνω ορόφου ήταν η 46χρονη Mary Ragoobar, μαζί με τους δύο γιους της, 17 και 18 ετών. Μαζί τους ήταν και η κοπέλα του 18χρονου. Από την έκρηξη, που κατέστρεψε το διαμέρισμά τους, σκοτώθηκαν και οι τέσσερις.

Η 18χρονη Leah Beth Reek, κοπέλα του 18χρονου Shane Ragoobeer, που επίσης βρήκε τραγικό θάνατο. Φωτογραφία από την αστυνομία του Λέιτσεστερ

Την ώρα της έκρηξης, στο κατάστημα εργαζόταν και η 22χρονη Viktorija Ijevleva. Το τραγικό της υπόθεσης, ήταν πως οι τρεις δράστες την άφησαν να πεθάνει επειδή γνώριζε πολλά για το σατανικό τους σχέδιο.

 Η 22χρονη Viktorija Ijevleva, που την άφησαν να πεθάνει επειδή ήξερε πολλά. Φωτογραφία από την αστυνομία του Λέιτσεστερ

Για να φτάσουν στα ίχνη τους, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν πάνω από 700 ώρες παρακολούθησης των καμερών ασφαλείας, ενώ εξέτασαν περίπου 1.000 μαρτυρίες και 2.500 αποδεικτικά στοιχεία, σε συνδυασμό με χιλιάδες σελίδες δικογραφίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top