Η Αίτνα σπέρνει τον τρόμο στη Σικελία – Σεισμός 4,8 Ρίχτερ

Σε επιφυλακή οι Αρχές - Φοβούνται νέες σεισμικές δονήσεις

Νέα σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Σικελία, κοντά στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Οι ιταλικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς φοβούνται πως η Αίτνα θα προκαλέσει και νέες σεισμικές δονήσεις.

 

 

Συνολικά, έπαθαν ζημιές 15 ιδιωτικές κατοικίες και τέσσερις εκκλησίες. Δέκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από των πρώτων βοηθειών και άλλοι 18 μετέβησαν σε κέντρα παροχής ιατρικής φροντίδας με δικά τους μέσα. Κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.. Πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τρομαγμένοι τα σπίτια τους και πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους.

Ιταλία: Εξερράγη η Αίτνα – Έκλεισε το αεροδρόμιο (εντυπωσιακές εικόνες)

 

 

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.19 τα ξημερώματα και είναι η τελευταία από μία σειρά σεισμικών δονήσεων, που καταγράφονται μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στην Αίτνα τη Δευτέρα.

 

 

Φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media, δείχνουν τις ζημιές που έχει υποστεί ο ναός της της Σάντα Μαρία ντελ Καρμέλο που βρίσκειται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης.

 

 

Ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α18, έκλεισε μετά από κατολίσθηση που προκάλεσε ο σεισμός, ενώ στην περιοχή Φίερι κατέρρευσε κτίριο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να απεγκλωβιστούν δύο άτομα.

 

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, πρόκειται να επισκεφθεί αύριο την ευρύτερη περιοχή της Κατάνης, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι ευχαρίστησε, μέσω διαδικτύου, τους 100 και πλέον πυροσβέστες που κινητοποιήθηκαν από την περασμένη νύχτα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top