Κύπρος:Βρέθηκαν τα δύο 11χρονα παιδιά που είχαν απαχθεί-Συνελήφθη ο δράστης

Είναι καλά στην υγεία τους

Πρώτη δημοσίευση 25/09/2018 10:57

 

To μεσημέρι της Τρίτης, μετά από τεράστια κινητοποίηση, εντοπίστηκαν τα δύο 11χρονα αγοράκια που είχαν πέσει θύματα απαγωγής το πρωί έξω από το σχολείο τους στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 35χρονο και τον αδήγησαν για ανάκριση.

Κύπρος απαγωγή

Κύπρος απαγωγή

«Εντοπίστηκαν τα δύο 10χρονα αγόρια. Καλά στην υγεία τους», αναφέρει ανάρτηση της Κυπριακής Αστυνομίας στο twitter.

Την ίδια ώρα συγχαρητήρια δίνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μέσω twitter, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης έγραψε «Συγχαρητήρια στην αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις αρχές της Δημοκρατίας για την τιτάνια επιχείρηση αλλά και σε όλους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΡΙΛΕΡ


Συναγερμός σήμανε το πρωί στις κυπριακές αρχές μετά την εξαφάνιση δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Επρόκειτο για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη. Τα δύο αγοράκια είναι παιδιά Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο νησί, ενώ οι δύο οικογένειες διατηρούν μεταξύ τους φιλικές σχέσεις.

Αστυνομία Κύπρου για εξαφάνιση εντεκάχρονων.

Οι πρώτες μαρτυρίες, ανέφεραν ότι στην εξαφάνισή τους, φέρεται να εμπλέκεται άνδρας, ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι που έχει σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τους συστήθηκε ως ο νέος τους δάσκαλος.

Υπουργείο εσωτερικόν για εξαφάνιση εντεκάχρονων.

 

ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και έχουν στηθεί δύο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και λαμβάνονται μέτρα και στη «νεκρή ζώνη». Στο σχολείο βρίσκονται και οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιούρης, μίλησε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικόλαου, ο οποίος μετέβη στη Λάρνακα. Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας βρίσκεται σε επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρνακας. Το προσωπικό του δήμου Λάρνακας έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιστατικό, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στα συνεργεία καθαριότητας του δήμου και το υγειονομείο, ώστε να προχωρήσουν σε περιπολίες αναζήτησης των ανηλίκων και του δράστη.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top