Μακρόν σε άνεργο: "Διασχίζω τον δρόμο και βρίσκω δουλειά"

Η ατάκα που προκάλεσε αντιδράσεις

Να αλλάξει επάγγελμα συμβούλευσε έναν 25χρονο άνεργο, ο Εμμανουέλ Μακρόν που του παραπονέθηκε πως δεν βρίσκει δουλειά.
 
«Εγώ  είμαι νέος κηπουρός και έστειλα παντού βιογραφικά και δεν με παίρνουν» είπε χαρακτηριστικά και ο Γάλλος πρόεδρος του απάντησε:

«Εάν είστε έτοιμος και έχετε όρεξη μπορείτε να βρείτε δουλειά σε ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια, στις κατασκευές. Δεν υπάρχει ένα μέρος στο οποίο να πάω και να μη μου πούνε πως ψάχνουν κόσμο».

Η φράση του Γάλλου προέδρου πως μπορεί να βρει αμέσως δουλειά στον νεαρό διασχίζοντας το δρόμο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μακρόν πως προσέβαλε το νεαρό και την ίδια ώρα διασκεδάζει με τον πόνο των ανέργων. 

«Είναι ανεύθυνα λόγια και αλαζονικά. Όταν είσαι πρόεδρος της Δημοκρατίας, κι έχεις υποσχεθεί να μειώσεις την ανεργία και σήμερα έχεις επιπλέον 60.000 ανέργους σε σχέση με πέρυσι,  δεν δίνεις μαθήματα» ανέφερε ο Νικολά Μπέι Ευρωβουλευτής της Ακροδεξιάς
 
Και ο Ιαν Μπροσάτ, Επικεφαλής ΚΚΓ, ανέφερε:

«Ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι ο πρόεδρος των πλουσίων και της περιφρόνησης των πιο αδύναμων κι αυτών που έχουν δυσκολίες να βγάλουν τον μήνα, γι’ αυτούς που αφιερώνουν μέρες ολόκληρες για να βρουν μια εργασία και δεν τα καταφέρνουν».
 
 
Δριμεία κριτική στη φράση του Μακρόν «Διασχίζω το δρόμο και σου βρίσκω δουλειά» άσκησαν και οι χρήστες των κοινωνικών δικτυών. Μάλιστα δημοσίευσαν και βίντεο που τρολάρουν τον γάλο πρόεδρο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top