Γεωργία: 18χρονος έλυσε έξι κύβους του Ρούμπικ κάτω από το νερό

Τα κατάφερε με μια μόνο ανάσα

κύβους του Ρούμπικ , μαθητης

Ένας 18χρονος μαθητής από τη Γεωργία έλυσε σήμερα έξι κύβους του Ρούμπικ, ενώ βρισκόταν κάτω από το νερό και έχοντας πάρει μόλις μία ανάσα, σε μια προσπάθεια να καταγράψει ένα νέο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες.

Ο Βάκο Μαρτσελασβίλι βυθίστηκε σε μια γυάλινη δεξαμενή με νερό για 1 λεπτό και 44 δευτερόλεπτα, όπου και κατάφερε να λύσει τους κύβους. 

Το κοινό παρακολουθούσε το επίτευγμά του στο θαλάσσιο πάρκο Gino Paradise στην Τιφλίδα.

Όπως εξήγησε ο νεαρός, προετοιμαζόταν για την υποβρύχια πρόκληση για έξι μήνες, με σκληρή προπόνηση διάρκειας αρκετών ωρών την ημέρα. 

«Προπονήθηκα πολύ, καθώς σχεδίαζα να καταρρίψω το ρεκόρ και προκειμένου να διασφαλίσω ότι όλα θα πήγαιναν καλά, διότι το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο και να αποβεί μοιραίο για τη ζωή μου» εξήγησε ο 18χρονος. 

Αφού παρατήρησαν την προσπάθεια του Μαρτσελασβίλι, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ρεκόρ της Γεωργίας του έδωσαν ένα πιστοποιητικό όπου επιβεβαιώνεται το επίτευγμά του. Κατόπιν θα στείλουν τις επιδόσεις τους στα κεντρικά του Guinness World Records.

Έως σήμερα, το ρεκόρ για τη λύση πέντε κύβων υποβρυχίως το κατείχε ο Άντονι Μπρουκς στο Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, από τον Αύγουστο του 2014. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top