Μαρτυρίες που σοκάρουν όσων γλίτωσαν από την κατάρρευση της γέφυρας

Στους 38 επίσημα οι νεκροί

Τους 38 έφτασαν οι νεκροί από την χθεσινή τραγωδία στην Ιταλία. Η μοιραία γέφυρα που κατέρρευσε εν μέσω καταρρακτώδους βροχής θα κατεδαφιστεί ενώ συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων επέζησαν από τον εφιάλτη.

Στους 38 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στην Ιταλία

Ένας άνδρας στεκόταν έξω από το φορτηγό του κάτω από την γέφυρα, όταν ο κόσμος έπεσε στο κεφάλι του. Ήταν ένας από τους τυχερούς που γλίτωσαν από τον εφιάλτη. Ακόμη πιο τυχερός ο οδηγός ενός φορτηγού που σταμάτησε στο χείλος του χάους.

«Μόλις με είχε προσπεράσει ένα αυτοκίνητο. Μπήκε μπροστά μου. Έβρεχε πολύ και δεν μπορούσες να τρέξεις. Έκοψα ταχύτητα. Τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν. Το αυτοκίνητο μπροστά μου εξαφανίστηκε σαν να χάθηκε στα σύννεφα», είπε. 

Η μαρτυρία του 37χρονου οδηγού είναι ανατριχιαστική:

«Είδα τον πυλώνα της γέφυρας να πέφτει. Κάρφωσα τα πόδια μου στα φρένα. Όταν είδα το κενό μπροστά μου έβαλα όπισθεν να ξεφύγω από αυτή την κόλαση».

Από το κρεβάτι του νοσοκομείο μίλησε κι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που είδε τον χάρο με τα μάτια του.

«Άκουσα έναν υπόκωφο βρόντο. Ο δρόμος από κάτω μου άρχισε να πέφτει, μαζί έπεφτα κι εγώ. Ήμουν τυχερός που γλίτωσα», είπε.

Ο ηλεκτρολόγος Ρομπέρτο Ρομπιάνο, η γυναίκα του και ο 7χρονος γιος του δεν ήταν τυχεροί. Το αυτοκίνητό τους έπεσε στο κενό από ύψος 50 μέτρων μαζί με το κομμάτι της οδογέφυρας Μοράντι που κατέρρευσε. 

Τραγικό θάνατο βρήκε και ο Αντρέα Τσερούλι, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Άφησε πίσω του ένα μικρό παιδί. 

Στα θύματα και ο 35χρονος Λουίτζι Μάτι Αλταντόνα που πήγαινε με το φορτηγάκι στη δουλειά του. 

Τα συνεργεία διάσωσης δεν κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. Νεκρή στα συντρίμμια βρέθηκε η Ελίσα Μπόζο. Ο Marjus Djerri, 22 ετών ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια. Οι διακοπές κατέληξαν σε κόλαση για τον Ισπανό Juan Carlos Pastenes που ταξίδευε με τη γυναίκα του κι έναν φίλο.

Όλοι τώρα προσπαθούν να καταλάβουν πως συνέβη η τραγωδία... Η μοιραία γέφυρα που είχε ολοκληρωθεί το 1967 και είχε δομικά προβλήματα θα κατεδαφιστεί. Οι φωνές αυτών που έλεγαν πριν από δύο χρόνια ότι η συντήρησή της δεν ήταν δυνατή δεν εισακούστηκαν και αυτό το πλήρωσαν με τη ζωή τους δεκάδες αθώοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top