Ένας στους δέκα νέους προτιμά να χάσει το δάχτυλό του παρά το κινητό του

Το 15% των Millenials θα θυσίαζε το σεξ για χάρη του smartphone του

Millenials κινητό

Πόσο μακριά θα φτάνατε προκειμένου να μη χάσετε το πολύτιμο smartphone σας; Τι θα θυσιάζατε για την συσκευή αυτή που έχει γίνει προέκταση του χεριού σας και καφέ που δε σας φτιάχνει; (προς το παρόν τουλάχιστον).

Δε γνωρίζουμε για εσάς, αλλά ένας στους δέκα Millennials θα προτιμούσε να χάσει το ένα του δάχτυλο παρά το smartphone του!

Αυτό αναφέρει έρευνα της Tappable που διεξήχθη μεταξύ  500 νέων Βρετανών, ηλικίας 18 έως 24 ετών (ανδρών και γυναικών) με το ερώτημα «τί θα θυσιάζατε, ώστε να κρατήσετε το smartphone σας».

Ένας στους δέκα, απάντησε πως θα προτιμούσε να χάσει το ένα του δάχτυλο. Περαιτέρω, σχεδόν ένας στους τέσσερις (το 23%) απάντησε ότι θα θυσίαζε μία από τις πέντε αισθήσεις του (αφή, όσφρηση, ακοή, όραση και γεύση), προκειμένου να μην στερηθεί το “έξυπνο” κινητό του.

Η όσφρηση - μάλλον - αξιολογήθηκε από τους νεαρούς Βρετανούς ως η λιγότερο σημαντική αίσθηση, αφού το 64% απάντησε - σύμφωνα τουλάχιστον με την έρευνα - ότι θα τη θυσίαζε για χάρη του smartphone του.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ MILLENIALS ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥΣ;

Οι απαντήσεις τους εκπλήσσουν. Το 38% των Μillennials απαντά ότι θα προτιμούσε να κόψει την κατανάλωση αλκοόλ, το 16% θα θυσίαζε τα ταξίδια, ενώ το 15% απαντά ότι θα επέλεγε να κόψει το σεξ από το να χάσει το κινητό του τηλέφωνο.

«Το κινητό μου είναι ενσωματωμένο στη ζωή μου. Είναι κομμάτι της. Πιθανότατα δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτό», είναι μια από τις απαντήσεις μιας νεαρής Βρετανίδας που συμμετείχε στην εν λόγω έρευνα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα, δεν εντοπίζεται κάποια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα όσον αφορά την εξάρτησή τους από το smartphone. Ωστόσο, μόνο το 10% των νεαρών Βρετανών απαντά ότι θα στερούνταν το σεξ προς χάριν του κινητού, ενώ το ποσοστό μεταξύ των γυναικών είναι 18%.

Η έρευνα της Tappable διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 21/06/2018 και 23/06/2018. Στους συμμετέχοντες τέθηκαν 10 ερωτήσεις σχετικά με τις προτιμήσεις τους σε επίπεδο lifestyle και το τι θα έκαναν αν υποχρεούνταν να επιλέξουν ανάμεσα στο smartphone τους και κάποιες άλλες κοινωνικές δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους.

«Η απώλεια ενός δακτύλου ή μιας από τις πέντε αισθήσεις είναι ένας πολύ ακραίος τρόπος αντίδρασης, αλλά δείχνει πόσο απόλυτα ταυτισμένη με την τεχνολογία και εξαρτημένη από αυτή είναι η σημερινή νέα γενιά»,αναφέρουν οι αναλυτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top