Έκλεψαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας από τη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας

Οι δυο δράστες διέφυγαν με σκάφος

Κινηματογραφική ήταν η κλοπή παμπάλαιων κοσμημάτων ανεκτίμητης αξίας από τη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης μέσα στον καθεδρικό ναό της πόλης Στράνγκνας, περίπου 100 χλμ. δυτικά της Στοκχόλμης.

Οι δυο δράστες αφού άρπαξαν τα πολύτιμα κειμήλια του 17ου αιώνα διέφυγαν με σκάφος.

Έκτοτε οι Αρχές της Σουηδίας τους αναζητούν χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

ΤΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Δύο στέμματα και μια σφαίρα στην κορυφή της οποίας υπάρχει ένας σταυρός, τα οποία προέρχονταν από τους ταφικούς στολισμούς του Κάρολου Θ' που βασίλευσε στη Σουηδία και στη Φινλανδία από το 1604 έως το 1611 και της συζύγου του βασίλισσας Χριστίνας, ανέφεραν οι υπεύθυνοι του καθεδρικού ναού.

«Τα αντικείμενα ήταν αποθηκευμένα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας», μέσα σε βιτρίνα κλειδωμένη και εξοπλισμένη με συναγερμό, διευκρίνισαν.

Τα κοσμήματα είναι ανεκτίμητης αξίας. «Είναι απλά αδύνατο να πωληθούν τέτοια αντικείμενα, συνεπώς διερωτόμαστε για τις προθέσεις των δραστών και τις γνώσεις τους για τα στέμματα αυτά», ανέφερε η Μαρία 'Ελιορ, αστυνομικός και εθνική συντονίστρια για υποθέσεις πολιτιστικών και περιουσιακών εγκλημάτων.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως εκείνη την ώρα γευμάτιζε κοντά στον καθεδρικό ναό και όπως είπε στην εφημερίδα Aftonbladet είδε δύο άνδρες να διαφεύγουν από τον ναό και να πηδούν μέσα ένα λευκό μικρό ταχύπλοο, πριν ειδοποιήσει την αστυνομία. «Παρατήρησα τη συμπεριφορά τους και κατάλαβα ότι ήταν κλέφτες», πρόσθεσε.

Το ταχύπλοο περίμενε τους δύο άνδρες περίπου 200 μέτρα πιο πέρα, στη λίμνη Μέλαρεν, την τρίτη μεγαλύτερη της Σουηδίας, σύμφωνα με την αστυνομία που απηύθυνε έκκληση προς οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία.

Στον καθεδρικό ναό της Στράνγκνας φυλάσσονται τα οστά του βασιλιά Καρόλου Θ' που πέθανε το 1611 και των δύο συζύγων του, της πριγκίπισσας Μαρίας η οποία πέθανε το 1589 και της βασίλισσας Χριστίνας που πέθανε το 1625. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top