Ο Μακρόν επαναφέρει την υποχρεωτική στράτευση από τα 16

Πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή της στη Γαλλία

Πράξη την προεκλογική του υπόσχεση κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία από την ηλικία των 16 ετών.

Στόχος του προγράμματος που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το 2019 είναι να «ενθαρρύνει τη συμμετοχή και την αφοσίωση κάθε νεαρού ατόμου στο έθνος, θα εμπνεύσει τον πατριωτισμό και την αίσθηση του ανήκειν σε μια κοινότητα που είναι αφοσιωμένη στις αξίες της, ώστε να αυξηθεί η κοινωνική συνοχή».

Αυτά ανέφερε με ανακοίνωσή του το Παλάτι των Ηλυσίων προσθέτοντας πως το πρόγραμμα «θα είναι ευκαιρία οι νέοι να συναντήσουν άλλα άτομα που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα, δίνοντάς τους μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουν και να λάβουν, ανεξαρτήτως κοινωνικού υποβάθρου».

ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Το πρόγραμμα θα κάνει «πρεμιέρα» το 2019 κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα χωριστεί σε δυο μέρη.

Το πρώτο μέρος διαρκεί περίπου ένα μήνα και απαιτεί από τους συμμετέχοντες να ζουν μαζί ενώ αναπτύσσουν την «αίσθηση δέσμευσης και να ενδυναμώσουν τη θέση και τον ρόλο τους στην κοινωνία».

Στο δεύτερο μέρος οι νέοι θα ενθαρρύνονται να συμμετέχουν με εθελοντική δέσμευση τουλάχιστον τριών μηνών. Κατά το διάστημα αυτό, οι δραστηριότητές τους θα μπορούν να σχετίζονται με την άμυνα και την ασφάλεια στον στρατό, την αστυνομία, την πυροσβεστική και την πολιτική ασφάλεια, είτε συνοδεύοντας είτε βοηθώντας άλλους, Στόχος να βοηθήσουν στη διατήρηση της εθνικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος αλλά και να διδαχθούν από αυτό.

Ο ΜΑΚΡΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ 16

Παρά το γεγονός ότι ο Γάλλος Πρόεδρος δεν υπηρέτησε ποτέ στον στρατό, η υποχρεωτική στράτευση από τα 16 φαίνεται να αρέσει στους Γάλλους πολίτες οι οποίοι σε πρόσφατη δημοσκόπηση του περασμένου Φεβρουαρίου υποστήριξαν πως θα ήταν ιδανική μια θητεία 3-6 μηνών.

Η υποχρεωτική στρατιωτική στράτευση στη Γαλλία τελείωσε το 1997 και επιστρέφει 21 χρόνια μετά.

Πηγή: Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top