Ο μακελάρης του Τέξας σκότωσε πρώτα την κοπέλα που του άρεσε

Φέρεται να τον είχε απορρίψει ερωτικά

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το μακελειό στο λύκειο του Τέξας, που στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους, Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο 17χρονος, ελληνικής καταγωγής, Δημήτρης Παγουρτζής φέρεται να πυροβόλησε πρώτα μια συμμαθήτριά του, η οποία τον είχε απορρίψει ερωτικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, που επικαλείται δηλώσεις της μητέρας ενός από τα θύματα, ο 17χρονος πολιορκούσε στενά την κόρη της, αλλά εκείνη τον απέρριπτε.

Η Σάνα Φίσερ, η οποία φέρεται να ήταν το πρώτο θύμα του Παγουρτζή επί τέσσερις μήνες απέρριπτε τις επίμονες προτάσεις του δράστη να βγουν ραντεβού.

(Η Σάνα Φίσερ)

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τη μητέρα της τον αντιμετώπισε και τον ντρόπιασε μπροστά σε όλη την τάξη.

«Μία εβδομάδα αργότερα άνοιξε πυρ εναντίον όλων όσων δεν συμπαθούσε, με πρώτη τη Σάνα, μπαίνοντας στην αίθουσα και φωνάζοντας “έκπληξη”», τόνισε η μητέρα της 16χρονης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο 17χρονος μακελάρης κάθισε μισή ώρα μέσα στην αίθουσα των καλλιτεχνικών, αφού είχε σκορπίσει τον θάνατο και αφού εγκατέλειψε όπως φαίνεται το σχέδιό του να αυτοκτονήσει παραδόθηκε στην αστυνομία. Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί μάλιστα που είχε φέρει στο σχολείο αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικοι.

Ο 17χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Ο Νίκολας Πελ, ένας από τους δικηγόρους που προσέλαβαν οι γονείς του δράστη δήλωσε ότι ήταν μαζί με τον 17χρονο και περιέγραψε την εικόνα που αντιμετώπισε.

«Είναι πολύ συναισθηματικός και ταυτόχρονα παράξενα ασυγκίνητος. Υπάρχουν πτυχές που κατανοεί και άλλες που δεν κατανοεί», είπε.

Η οικογένεια του Δημήτρη Παγουρτζή σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τη λύπη της για το μακελειό και δήλωσε σοκαρισμένη από όσα συνέβησαν.

«Αν και παραμένουμε στο σκοτάδι αναφορικά με τις λεπτομέρειες της τραγωδίας, όσα μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι συμβατά με το αγόρι που αγαπάμε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο σχολείο για να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, αν και οι ερευνητές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε κάποια σημεία του σχολικού συγκροτήματος.

Όλα τα σχολεία στην περιοχή της Σάντα Φε θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top