Στιγμές τρόμου σε πτήση – Ο συγκυβερνήτης εκτοξεύτηκε από το κόκπιτ

Έσπασε το τζάμι στα 32.000 πόδια – Η ηρωική προσπάθεια του κυβερνήτη

Τον χάρο με τα μάτια του είδε ο συγκυβερνήτης της πτήσης 3U8633 των κινεζικών αερογραμμών Sichuan.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε στα 32.000 πόδια, μισή περίπου ώρα μετά την απογείωση του Airbus A319.

Κάποια στιγμή ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, και έσπασε το τζάμι του πιλοτηρίου, το οποίο υπέστη απότομα απώλεια πίεσης και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους εκτοξεύτηκε από τη θέση του και «κόλλησε» ο μισός στο σπασμένο παράθυρο.

Αν δε φορούσε τη ζώνη ασφαλείας, η πίεση θα τον είχε «ρουφήξει» έξω από το αεροπλάνο.

(O τυχερός μέσα στην ατυχία του συγκυβερνήτης)

Τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να τραβήξουν πάλι μέσα τον συγκυβερνήτη. Υπέστη εκδορές και διάστρεμμα του καρπού, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας που πρόσθεσε ότι ένα ακόμη μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε αλλά κανένας από τους 119 επιβάτες της πτήσης.

Μάλιστα στα social media ο πιλότος του Airbus A319 χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «ήρωας», καθώς δεν έχασε την ψυχραιμία του και παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφερε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

«Δεν υπήρξε προειδοποιητική ένδειξη. Ξαφνικά, το τζάμι απλώς έσπασε και έκανε έναν δυνατό θόρυβο. Το επόμενο πράγμα που είδα είναι ο συγκυβερνήτης μου να έχει παρασυρθεί ο μισός έξω από το παράθυρο. Τα πάντα μέσα στο κόκπιτ αιωρούνταν. Τα περισσότερα όργανα δεν λειτουργούσαν...και δεν μπορούσα να ακούσω στον ασύρματο. Το αεροπλάνο έτρεμε τόσο πολύ που δεν μπορούσα να διαβάσω τα μανόμετρα» δήλωσε ο κυβερνήτης Λου Τσουαντζιάν.

Η πτήση 3U8633 της Sichuan Airlines αναχώρησε τη Δευτέρα από το Τσονγκκίνγκ της Κίνας με προορισμό την πρωτεύουσα του Θιβέτ, την Λάσα. Πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στην πόλη Τσενγκντού στα νοτιοδυτικά της Κίνας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top