Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία - "Μαύρη Τρίτη" για τον Μακρόν

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, στους τομείς της καθαριότητας, της ενέργειας και των αερομεταφορών - Νέα ενημέρωση: 20:54

Νέος πονοκέφαλος για τον Εμανουέλ Μακρόν, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος ουσιαστικά με την πρώτη μεγάλη απεργιακή αναταραχή από την εκλογή του.

Οι εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηροδρόμους ξεκίνησαν τις κυλιόμενες απεργίες τους που αναμένεται να διαρκέσουν τρεις μήνες. Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος καταστρέφει το δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο εξαιτίας του ιδεολογικού δογματισμού του, ενώ όπως τονίζοτυν οι αλλαγές που προωθεί δεν θα επιλύσουν ούτε το πρόβλημα των χρεών των σιδηροδρόμων ούτε τις δυσλειτουργίες του συστήματος. Ισχυρίζονται ότι στόχος του Γάλλου προέδρου είναι να ιδιωτικοποιήσει τους σιδηροδρόμους και να στερήσει από τους εργαζόμενους τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Το άνοιγμα των εθνικών σιδηροδρόμων σε διαγωνισμό προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Εξαιτίας της απεργίας θα πραγματοποιείται μόνο ένα δρομολόγια ανά 8 προγραμματισμένα δρομολόγια στις υπερταχείες και ένα δρομολόγιο ανά 5 στις περιφερειακές γραμμές. Στις γραμμές Λονδίνο προς Βρυξέλλες και Ολλανδία θα πραγματοποιούνται 3 στα 4 δρομολόγια, αλλά δεν θα φεύγουν καθόλου τρένα προς Ισπανία, Ιταλία και Ελβετία.

Ημέρα απεργίας σήμερα και  για τους υπάλληλους στους τομείς της καθαριότητας και της ενέργειας, ενώ  το προσωπικό της Air France κατεβαίνει σε απεργία για τέταρτη φορά σε έναν μήνα για να ζητήσει αύξηση των μισθών κατά 6%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top