Μόσχα: Χριστούγεννα με τον Πούτιν

Τα Χριστούγεννα γιόρτασαν με λαμπρότητα οι πιστοί Ορθόδοξοι του Παλαιού Ημερολογίου σε πολλές χώρες

Τα Χριστούγεννα γιόρτασαν με λαμπρότητα οι πιστοί Ορθόδοξοι του Παλαιού Ημερολογίου σε πολλές χώρες.

ΜΟΣΧΑ:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

Ο Πρόεδρος Πούτιν αλλά και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέντεφ παρέστησαν μαζί με εκατοντάδες πιστούς Ρώσους στις χριστουγεννιάτικες λειτουργίες οι οποίες έγιναν στην Αγία Πετρούπολη και την Μόσχα.

Στη λειτουργία η οποία έγινε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα χοροστάτησε ο Πατριάρχης Κύριλλος επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ:ΕΚΑΨΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στην Σερβία τηρήθηκε το χριστουγεννιάτικο έθιμο της καύσης κορμών βελανιδιάς έξω από το Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Παρών στην τήρηση της παράδοσης και ο πατριάρχης Σερβίας Ειρηναιος.

ΚΑΪΡΟ:ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛ-ΣΙΣΣΙ

"Είστε οικογένειά μας,είστε κομμάτι μας,είμαστε όλοι ένα και κανείς δεν μπορεί ποτέ να μας χωρίσει".

Μήνυμα για την ειρηνική συμβίωση της μειοψηφίας των κοπτών χριστιανών και των μουσουλμάνων στη χώρα του έστειλε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ελ Σίσσι ο οποίος παρέστη στη Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία στο νέο Καθεδρικό Ναό της Γέννησης του Χριστού έξω από το Κάιρο.

ΓΑΖΑ:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

Στο Ναό του Αγίου Πορφυρίου γιόρτασαν τα Χριστούγεννα οι πιστοί Παλαιστίνιοι χριστιανοί της Πόλης της Γάζας. Ο χριστιανικός πληθυσμός στον παλαιστινιακό θύλακο έχει μειωθεί από 3000 σε περίπου 1200 μετά την ανάληψη του ελέγχου του από την Χαμάς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top