Ο 5χρονος Ομράν, το παιδί-σύμβολο του συριακού πολέμου, ένα χρόνο μετά το βομβαρδισμό στο Χαλέπι

Η εικόνα του στο ασθενοφόρο μέσα στα αίματα και τη σκόνη είχε συγκλονίσει τον κόσμο

Έζησε την απόλυτη κόλαση που κανένα παιδί δε θα έπρεπε να βιώνει και έγινε σύμβολο της τραγωδίας του εμφυλίου στη Συρία.

Η εικόνα του πεντάχρονου Ομράν Ντακνίς, πριν από έναν χρόνο -ένα αγοράκι καταματωμένο, καλυμμένο από σκόνη και σε κατάσταση σοκ μέσα σε ένα ασθενοφόρο αμέσως μετά τον βομβαρδισμό στο Χαλέπι που ισοπέδωσε το σπίτι  του- συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Μόλις είχαν κατορθώσει να τον βγάλουν ζωντανό από τα ερείπια. Ο αδερφός του, ο δεκάχρονος Αλί, πέθανε υποκύπτοντας στα βαριά τραύματά του. Ήταν ένα από τα εκατοντάδες παιδιά, θύματα του  πολέμου, που δεν κάνει διακρίσεις, παίρνοντας μαζί του όποιον βρεθεί στο διάβα του.

Ωστόσο, η ιστορία του Ομράν έμελλε να έχει happy end. Σήμερα είναι απόλυτα υγιής και χαρούμενος και παραμένει στην πόλη του, το Χαλέπι -το οποίο τελεί πλέον υπό κυβερνητικό έλεγχο- μαζί με τους γονείς του, σε σπίτι που τους παραχώρησε η συριακή κυβέρνηση.

Το παιδί-σύμβολο του συριακού πολέμου ξαναχαμογελά και δήλωσε χαρακτηριστικά  σε γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο:  «Είμαι χαρούμενος που θα ξαναπάω στο σχολείο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top