Ο Ερντογάν θέλει πυρηνικά όπλα-Τι θα συμβεί αν ατομική βόμβα χτυπήσει την πλατεία Συντάγματος

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR

Σε μια περίοδο που ο αντιαμερικανισμός αυξάνει ραγδαία στην Τουρκία και οι σχέσεις της γειτονικής χώρας με την Ευρώπη βρίσκονται στο "κόκκινο" είναι το λιγότερο ανησυχητική η αποκάλυψη, του Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στην εφημερίδα express, ότι ο Ερντογάν έχει μυστικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και την απόκτηση ατομικής βόμβας. Δηλαδή ενός όπλου μαζικής καταστροφής που θα βρίσκεται στη γειτονιά μας.

Οι μόνες ατομικές βόμβες που έχουν πλήξει κατοικημένη περιοχή στην ιστορία της ανθρωπότητας έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Το Κέντρο Ελέγχου Όπλων έχει κατασκευάσει μια διαδικτυακή εφαρμογή που δείχνει τις συνέπειες ενός πυρηνικού χτυπήματος, το οποίο χρησιμοποιείται για προσομοιώσεις σε στρατιωτικές σχολές.

Οι συνέπειες από πυρηνικό χτύπημα μεγέθους Χιροσίμα στην Αθήνα

Αν η ατομική βόμβα χτυπήσει στην πλατεία Συντάγματος δημιουργούνται 5 ζώνες. Στις πρώτες δυο η καταστροφή είναι ολική και η θνησιμότητα φτάνει το 100%. Στις άλλες τρεις ζώνες η θνησιμότητα κυμαίνεται από 50 ως 90% από τη ραδιενέργεια, τα εκτεταμένα εγκαύματα και τις καταστροφές.

Η απόκτηση πυρηνικού προγράμματος από την Τουρκία ήταν πάντοτε διακαής πόθος του “Σουλτάνου”, αλλά μετά το περσινό πραξικόπημα τα σχέδια ανεστάλησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καθένας θα μπορούσε να φανταστεί τι συνέπειες θα είχε η υπάρξει ενός τέτοιου οπλοστασίου σε μια περιοχή που μαστίζεται από πολεμικές συγκρούσεις και αστάθεια.

Στα άμεσα σχέδια του Ερντογάν αυτή την περίοδο είναι η αντιμετώπιση του Κουρδικού ενόψει του δημοψηφίσματος που θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου για την αυτονόμηση της περιφέρειας των Κούρδων Bόρεια του Ιράκ.

Ήδη οι Αμερικανοί επιδιώκουν αναβολή του δημοψηφίσματος με τη δικαιολογία ότι θα αποδυναμώσει τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ήδη οι Αμερικανοί επιδιώκουν αναβολή του δημοψηφίσματος με τη δικαιολογία ότι θα αποδυναμώσει τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν φόβοι για σχεδιαζόμενη διεύρυνση των εδαφών στις οποίες βρίσκεται Τουρκικός στρατός, σε Ιράκ και Συρία, με αποτέλεσμα να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο στην περιοχή με εχθροπραξίες ανάμεσα σε Τούρκους και Κούρδους. Άλλωστε ο τούρκος πρόεδρος ήδη έχει κάνει αναφορές για νέο απελευθερωτικό αγώνα κατά των Κούρδων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top