"Τσακίσου και γύρνα στο αυτοκίνητο!" Νεαρή παρότρυνε τον φίλο της να αυτοκτονήσει- Τώρα τα αρνείται όλα

Καταδικάστηκε σε 2μιση χρόνια κάθειρξη και 5 χρόνια υπό δικαστική επιτήρηση

"Τσακίσου και γύρνα στο αυτοκίνητο!" Νεαρή παρότρυνε τον

Τον Ιούλιο του 2014, η 17 ετών τότε Μισέλ Κάρτερ παρότρυνε τον φίλο της, Κόνραντ Ρόι Τζούνιορ να αυτοκτονήσει. Εκείνος δίσταζε και φοβόταν. Εκείνη, όμως, επέμενε. «Νόμιζα ότι το θέλεις. Τώρα είναι η ώρα, είσαι έτοιμος. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να ζεις έτσι» γράφει το ένα από τα SMS με τα οποία τον βομβάρδιζε, ωθώντας τον στην αυτοχειρία.

H κατηγορούμενη 

Ο 18χρονος Κόνραντ αυτοκτόνησε με μονοξείδιο του άνθρακα που είχε βάλει στο αυτοκίνητό του, σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Πριν δώσει τέλος στη ζωή του, δείλιασε και πρόλαβε να βγει από το «δηλητηριώδες» αυτοκίνητό του. Η Μισέλ, όμως, του έγραψε «τσακίσου και μπες ξανά στο αυτοκίνητο!».

Ο νεαρός Κόνραντ

Τώρα, ήρθε η ώρα η 20χρονη σήμερα κοπέλα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της. Πέρυσι τον Ιούνιο, κατηγορήθηκε για ακούσια ανθρωποκτονία. Χθες, Πέμπτη, της επιβλήθηκαν 2μιση χρόνια κάθειρξης, από τα οποία θα εκτίσει τους 15 μήνες και, μετά την αποφυλάκισή της, θα βρίσκεται υπό δικαστική επιτήρηση για 5 χρόνια. Στο δικαστήριο, το βλέμμα της χανόταν στο κενό, ενώ σκέπαζε το πρόσωπό της και με ένα μαντήλι.

Φιγούρα που τσακίζει τις καρδιές ήταν ο πατέρας του Κόνραντ, που είπε για την κατηγορούμενη ότι «εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του παιδιού μου, τον χρησιμοποίησε σαν πιόνι».

Ο πατέρας και η αδερφή του Κόνραντ

Η εισαγγελέας είπε για τη Μισέλ ότι «επιζητούσε τη συμπόνοια και την προσοχή, που έλαβε υποδυόμενη την 'τεθλιμμένη σύντροφο'. Οι ενέργειές της στοίχισαν τη ζωή στον Κόνραντ Ρόι. Εκείνη έβαλε τέλος στη ζωή του για να αναβαθμίσει τη δικιά της».

Οι γονείς της κατηγορούμενης

Ο δικηγόρος της νεαρής είπε στην υπεράσπιση ότι ο Κόνραντ είχε κατάθλιψη, ως συνέπεια του διαζυγίου των γονιών του, και ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Υποστήριξε, επίσης, ότι η Μισέλ τον παρότρυνε να ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό και, όταν εκείνος της ζήτησε να αυτοκτονήσουν παρέα, όπως ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, εκείνη αρνήθηκε. «Ο Κόνραντ Ρόι είχε πάρει το δρόμο του προς την αυτοκτονία εδώ και χρόνια», είπε. «Ήταν δική του ιδέα να θέσει τέλος στη ζωή του, όχι της Μισέλ Κάρτερ. Πρόκειται για αυτοκτονία, μια λυπηρή τραγική αυτοκτονία, αλλά όχι ανθρωποκτονία».

Η δικαστής, βέβαια, δεν «τσίμπησε» από τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και, προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες, είπε ότι «πρόκειται για μια τραγωδία και για τις δύο οικογένειες».



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top