Γερμανίδες οι δυο τουρίστριες που σκοτώθηκαν μετά την επίθεση με μαχαίρι σε παραλιακό θέρετρο της Αιγύπτου

Και δυο Τσέχοι ανάμεσα στους τραυματίες

Από την Γερμανία κατάγονταν τελικά οι δυο τουρίστριες που έχασαν την ζωή τους μετά από επίθεση με μαχαίρι ενός άνδρα, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χουργκάντα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Να σημειώσουμε, ότι οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τις δυο νεκρές τουρίστριες να είναι ουκρανικής καταγωγής.

Με ανακοίνωση του, το Γερμανικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την οργή και τον αποτροπιασμό του, αναφέροντας:

Δυστυχώς είμαστε πλέον βέβαιοι ότι δύο Γερμανίδες έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση στην Χουργκάντα. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, πρόκειται για μια προμελετημένη επίθεση με στόχο ξένους τουρίστες, μια ιδιαιτέρως δόλια και εγκληματική ενέργεια που μας προκαλεί θλίψη, οργή και απογοήτευση» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Μοχάμεντ Ελ Χαμζάουι, τον υπεύθυνο για θέματα ασφαλείας στην περιοχή της Ερυθράς, μεταξύ των τεσσάρων τραυματιών είναι και δύο Τσέχοι τουρίστες.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, κολύμπησε από μια γειτονική δημόσια παραλία μέχρι το θέρετρο όπου έκαναν τις διακοπές τους τα θύματα.

Η Χουργκάντα βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου.

Εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου το τελευταίο διάστημα. Τον Ιανουάριο του 2016 δύο άνδρες οπλισμένοι με πιστόλι, μαχαίρι και μια ζώνη με εκρηκτικά τραυμάτισαν τρεις ξένους τουρίστες στην παραλία ενός ξενοδοχείου στη Χουργκάντα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top