Διάγγελμα της Τερέζα Μέι για την επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα: «Ξέρουμε ποιός είναι ο δράστης αλλά δεν μπορούμε να το ανακοινώσουμε»

Συγκλονισμένη η Πρωθυπουργός της Βρετανίας-Με φωνή που έτρεμε αναφέρθηκε στους αθώους νεκρούς και τα θύματα

Συγκλονισμένη είναι η Τερέζα Μέι από την σφαγή στο Manchester Arena, όταν βομβιστής αυτοκτονίας το βράδυ της Δευτέρας σκόρπισε τον θάνατο, με το που τελείωσε η συναυλία της Ariana Grande.

 Με τα θύματα να έχουν φτάσει τα 22 (ανάμεσα τους πολλά μικρά κορίτσια) και τους τραυματίες τους 59, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας απηύθυνε διάγγελμα στον βρετανικό λαό.

Με φωνή που «έτρεμε», προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ της άνανδρης επίθεσης με θύματα αθώους, η Μέι που προήδρευσε εξαρχής της ομάδας «Κόμπρα», ανακοίνωσε πως θα γίνει νέα συνεδρίαση:

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που χτυπήθηκαν από την επίθεση. Οι κάτοικοι του Μάντσετσερ έπεσαν θύματα μιας τρομερής τρομοκρατικής επίθεσης. Μιας επίθεσης με στόχο μερικά από τα νεότερα άτομα της κοινωνίας μας, με ψυχρό υπολογισμό. Ήταν μια από τις χειρότρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουμε ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και παρόλο που αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, το Μάντσεστερ υπέφερε, καθώς είναι η χειρότερη επίθεση που έχει βιώσει η πόλη, και η χειρότερη (επίθεση) που έχει χτυπήσει την βόρεια Αγγλία».

Όπως είπε, «ξέρουμε ότι ένας τρομοκράτης ανατινάχτηκε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε μια από τις εξόδους του Μάντσεστερ Αρένα. Διάλεξε σκόπιμα τον τόπο και τον χρόνο της επίθεσης προκειμένου να προκαλέσει την μέγιστη σφαγή και για να σκοτώσει αλλά και να τραυματίσει αδιακρίτως. Η έκρηξη έγινε ταυτόχρονα με το τέλος μιας ποπ συναυλίας στην οποία έδωσαν το παρών πολλές νέες οικογένειες και ομάδες παιδιών. Όλες οι πράξεις τρομοκρατίας είναι δειλές επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους. Αλλά αυτή η επίθεση ξεχωρίζει για την τρομακτική και αηδιαστική δειλία της, στοχεύοντας σκοπίμως σε αθώα, ανυπεράσπιστα παιδιά και ανθρώπους».

ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν πως η επίθεση έγινε από έναν άνδρα, αλλά θέλουν να μάθουν αν έδρασε μόνος του ή αποτελεί μέρος μια μεγαλύτερης ομάδας. Θα πάρει κάποιο χρόνο ώστε να επιβεβαιωθούν αυτά τα γεγονότα. Η έρευνα θα συνεχίσει. Οι Αρχές πιστεύουν πως ξέρουν την ταυτότητα του δράστη. Αλλά σε αυτό το στάδιο των ερευνών δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το όνομά του».

Στη συνέχεια, η Μέι αναφέρθηκε στον απλό κόσμο, λέγοντας ότι θα θυμάται για πάντα τις αμέτρητες πράξεις καλοσύνης που έφεραν τους ανθρώπους κοντά και τα μηνύματα αλληλεγγύης που έστειλαν εκείνοι που άνοιξαν τα σπίτια τους στα θύματα της επίθεσης. 

«Μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Ας θυμόμαστε εκείνους που "έφυγαν" και εκείνους που βοήθησαν. Ο τρόπος ζωής μας θα υπερισχύσει», είπε κλείνοντας το διάγγελμά της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top