Τα "καμώματα" του Ερντογάν έχουν "τσακίσει" τον τουρισμό στην Τουρκία

Κραυγή απόγνωσης από τους Τούρκους πράκτορες

Την στιγμή που η Ελλάδα σπάει κάθε ρεκόρ σε αφίξεις, η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας έχει καταρρεύσει. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ανοίξει δεκάδες μέτωπα σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να προκαλεί..

Ο πρόεδρος των Τούρκων Ξενοδόχων δήλωσε πως η χώρα του έχει πάψει να έχει ωραία εικόνα προς το εξωτερικό, δείχνοντας έμμεσα ως υπεύθυνο τον Ερντογάν και την πολιτική που ακολουθεί.

«Όταν για πολιτικούς λόγους δημιουργούνται χάσματα ανάμεσα στις χώρες, αυτό φυσικά και επηρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των λαών. Στήσαμε παλιότερα μια φιλία και οι άνθρωποι ήρθαν εδώ. Αυτήν την εικόνα την απωλέσαμε. Πλέον κανείς δεν βλέπει τόσο ωραία και ως φίλη την Τουρκία», δήλωσε ο Τιμούρ Μπαιντίρ, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τουρκίας. 

Σημαντικότερο πλήγμα για τους Τούρκους είναι η αγορά της Ευρώπης. Κάθε χρόνο υποδέχονταν παραδοσιακά πάνω από 20 εκατ. ευρωπαίους τουρίστες. Φέτος όμως, όπως φαίνεται τους γύρισαν την πλάτη και στράφηκαν σε εμάς.

Μάλιστα, οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες προκειμένου να επιβιώσουν πωλούν πλέον στους πελάτες τους πακέτα για προορισμούς στην Ελλάδα και όχι στη χώρα τους!

Οι τούρκοι ξενοδόχοι επισημαίνουν πως η εποχή που είχαν 35 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο και άφηναν στην Τουρκία πάνω από 30 δις, έχουν περάσει!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top