ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ το Αιγαίο από τα πυρηνικά σχέδια του Ερντογάν

Μεγάλη είναι η ανησυχία! Μια βόμβα αρκεί για καταστραφεί μια περιοχή από την Κύπρο μέχρι την Ιταλία

Από την στιγμή που μια χώρα αποκτήσει πυρηνικό εργοστάσιο, μπορεί εύκολα να προχωρήσει και στο επόμενο βήμα που είναι η κατασκευή πυρηνικών όπλων. Αυτό επεσήμαναν ειδικοί που μίλησαν στο Star.

Σε μια σεισμογενή περιοχή, η Τουρκία χτίζει εργοστάσιο, με κίνδυνο να εξελιχθεί σε νέα Φουκουσίμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2017, αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις από την διεθνή κοινότητα.

Θα είναι η Τουρκία η επόμενη πυρηνική δύναμη στον πλανήτη;

«Όπως αντιλαμβάνονται όλοι, είναι δυνατόν η Τουρκία να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, χρησιμοποιώντας τα πυρηνικά εργοστάσια, αν δεν τεθεί υπό τον άμεσο έλεγχο  της διεθνούς κοινότητας και κυρίως, υπό τον έλεγχο της Ελλάδας. Τα πυρηνικά όπλα της Τουρκίας θα δημιουργήσουν μια υπερδύναμη απέναντι στην Ελλάδα, γι' αυτό η Ελλάδα συνεχώς πρέπει να ελέγχει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας, και να δημιουργήσει ένα δικό της πρόγραμμα ελέγχου πυρηνικών όπλων», είπε στο Star o καθηγητής πυρηνικής φυσικής στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων, κ.Θ.Λιόλιος.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει δείξει ότι δεν διστάζει. Επομένως, η πιθανότητα κατασκευής πυρηνικών κεφαλών, προκαλεί έντονες ανησυχίες. Στο ενδεχόμενο της κατασκευής πυρηνικών όπλων αναφέρθηκε και  ο  βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Αϊτούγ Ατιτζί. «Η χώρα δεν χρειάζεται πυρηνική ενέργεια. Η πυρηνική ενέργεια είναι η μηχανή παραγωγής πυρηνικών όπλων», είπε χαρακτηριστικά

Η έκκληση ραδιενέργειας σε ολόκληρη την περιοχή, από ατύχημα ή από τρομοκρατική ενέργεια, καθιστά τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου μια βόμβα έτοιμη να καταστρέψει μια περιοχή από την Κύπρο μέχρι την Βόρεια Ιταλία!

Ο καθηγητής Νίκος Κατσαρός, τόνισε ότι «η διαρροή ραδιενέργειας θα μολύνει το Αιγαίο για πολλά χρόνια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top