"Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε το '90 στα Βαλκάνια"- Το δεξί χέρι του Σέρβου Πρωθυπουργού σοκάρει με τις περιγραφές του

Την ίδια ώρα, ο διοικητής του UCK, Ράμους Χαραντινάι, ελευθερώθηκε

Είναι ο έμπιστος του Σέρβου Πρωθυπουργού. Είναι ο άνθρωπος που τις τελευταίες μέρες ρίχνει σπίθες στην Πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων. Θεωρεί ότι ο πόλεμος δεν αργεί. Μάλιστα, η περιγραφή του για τις κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα σοκάρουν. Ο Σέρβος αναλυτής Σάσα Μπορόγιεβιτς είναι κάθετος: «Τα Βαλκάνια εύκολα γίνονται Συρία. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε στη δεκαετία του '90 στα Βαλκάνια και θα τελειώσει εδώ το 2022».

Συνεχίζει, λέγοντας ότι «ο Ράμα θα κερδίσει τις εκλογές με την ιδέα μιας "Μεγάλης Αλβανίας" και θα ωθήσει το Μαυροβούνιο σε εμφύλιο πόλεμο. Θα χρησιμεύσει, επίσης, ως παράδειγμα σε άλλες χώρες για να αρχίσουν να παλεύουν. Η Τουρκία θα ωθήσει τη Βοσνία σε πόλεμο. Η Δύση θα ωθήσει την Κροατία να ξεκινήσει τον πόλεμο με τη Σερβική δημοκρατία. Η Βουλγαρία στέλνει ολοένα και περισσότερη δύναμη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, με τη δικαιολογία της κρίσης των μεταναστών. Στην πραγματικότητα θα πάρουν το συνοριακό τμήμα των Σκοπίων που ακουμπά την Ελλάδα».

Ελεύθερος ο ηγέτης των Αλβανών ανταρτών UCK

Στο Κόσοβο έχουν αρχίσει ήδη τα όργανα. Με πυροβολισμούς αλλά και πυροτεχνήματα υποδέχονται την απελευθέρωση του διοικητή του UCK, Ράμους Χαραντινάι, μετά το "όχι" γαλλικού εφετείου, στην έκδοση του στη Σερβία. Οι Σέρβοι τον αποκαλούν εγκληματία πολέμου και θεωρούν ότι εξαιτίας του ξεκίνησε ο πόλεμος στο Κόσοβο το 1998, ενώ τον κατηγορούν ότι οδήγησε στην απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία. Ο σκληροπυρηνικός ηγέτης του UCK και πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου είναι πια ελεύθερος. Και μόνο αυτό εγείρει πολλά ερωτήματα...

Η Σερβία ζητά εκδίκηση για τη μη έκδοση του Καραντινάι και μέσω του τύπου "σφυροκοπά" Αλβανία και Κόσοβο. Τα πρωτοσέλιδα σήμερα, Πέμπτη, στο Βελιγράδι γράφουν "Ο Ερντογάν βοηθάει Αλβανία και Κόσοβο για τον πόλεμο που έρχεται".

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top