Η «Πόλη του Φωτός»… κόκκινο πανί για τον ISIS

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Ο Καρίμ Σερφί είχε προαναγγείλει την επίθεση . Είχε προειδοποιήσει πώς θα βάψει τα χέρια του με αίμα αστυνομικών και όμως αφέθηκε ελεύθερος. 

«Στις 24 του περασμένου Δεκέμβρη ένας μάρτυρας ειδοποίησε την αστυνομία ότι ο Καριμ Σερφί είπε ότι ήθελε να χτυπήσει αστυνομικούς. Δυο μέρες μετά ειδοποιεί την αστυνομία κι άλλος μάρτυρας ότι ήθελε να αγοράσει όπλα».

Τι και αν είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Τι και αν είχε καταδικαστεί  για απόπειρα δολοφονίας , οι γαλλικές αρχές δεν τον θεωρούσαν απειλή για την ασφάλεια του κράτους .

«Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στην Αλγερία . Κατά την επιστροφή του δεν μπήκε στην φυλακή . Επίσης Ήταν υπό την παρακολούθηση των αρχών κατά την προσπάθειά του να επικοινωνήσει με μαχητές του isis σε Συρία και Ιράκ»

«Σήμερα το πρωί η αστυνομία κυνηγά και άλλους υπόπτους και ψάχνει για στοιχεία στα γαλλικά προάστια. 138 δυο μέρες πριν δύο άντρες συνελήφθησαν στις Μαρσαλίες της Γαλλίας με την κατηγορία πώς σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών».

Ο Τζον από το Κεντάκι ήταν μία ανάσα μακριά από τον δράστη. Είδε τον Καρίμ Σερφί να σκοτώνει εν ψυχρώ τον άτυχο  αστυνομικό Χαβιέ Ζιζελέ. 

Ο Χαβιέ, πέρυσι ήταν ένας από τους τυχερούς που γλίτωσαν από τη δολοφονική μανία των τζιχαντιστών στο Bataclan. Μάλιστα ο 37χρονος ένα χρόνο μετά το μακελειό παρακολούθησε στον ίδιο χώρο τη συναυλία του Στινγκ για να πει «όχι στους τρομοκράτες»  όπως είχε δηλώσει στο περιοδικό people. 

Οι συνάδελφοι του τον θυμούνται ως «αφοσιωμένο» αξιωματικό. Σήμερα , σύζυγοι , σύντροφοι και φίλοι  Γάλλων αστυνομικών βγήκαν στους δρόμους.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών κατά την εκλογή διαδικασία με 50.000 αστυνομικούς και 7000 στρατιώτες στους δρόμους.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top