Ιταλός δημοσιογράφος ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ από τον Ερντογάν

Ήθελε να γράψει βιβλίο για τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους/Πρώτη ανάρτηση: 19-04-2017 09:15

Σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού σε ξενοδοχείο που διαμένουν ξένοι πολίτες βρίσκεται, εδώ και μερικές μέρες, ο Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύντροφό του, ο Ντελ Γκράντε είπε ότι «κανείς δεν το έχει αγγίξει» κι ότι «είναι καλά», ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του να αρχίσει απεργία πείνας. Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι βρίσκεται σε απομόνωση, σε κέντρο ατόμων προς απέλαση.

Ζήτησε, μέσω της συντρόφου του, από όλους «να κινητοποιηθούν για να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματά του».

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν την προσωρινή κράτηση του Ντελ Γκράντε πριν από 9 ημέρες. Ο 35χρονος Ιταλός βρισκόταν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, για να πάρει σειρά συνεντεύξεων, με στόχο τη συγγραφή βιβλίου για τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους. Ο λόγος της σύλληψής του, σύμφωνα με τις αρχές της Τουρκίας, είναι ότι καθώς η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο Ντελ Γκράντε δεν είχε το δικαίωμα να βρίσκεται στην περιοχή εκείνη.

«Είναι πράκτορας της τρομοκρατίας. Δεν θα κάνω αυτό που ζήτησε η Μέρκελ για τον Γερμανό δημοσιογράφο» , ήταν η απάντηση του Ταγίπ Ερντογάν στην Γερμανίδα καγκελάριο η οποία ζήτησε την έκδοση του Ντενίζ Γιουτσέλ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top