Χιλιάδες Βορειοκορεάτες προσκυνούν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά ο ανιψιός του ΣΟΚΑΡΕΙ με ΒΙΝΤΕΟ

«Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε» λέει ο μικρός την ώρα που θείος του γιορτάζει την εκτόξευση πυραύλων

Δεκάδες χιλιάδες βορειοκορεάτες βγήκαν χθες Τρίτη στους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ για να δείξουν την υποστήριξή τους στον ηγέτη τους Κιμ Γιόνγκ Ουν. Παρέλασαν κρατώντας σημαίες με το σφυροδρέπανο και πανό με συνθήματα υπέρ του Κιμ Γιόνγκ Ουν. «Να προστατεύσουμε με τη ζωή μας την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, της οποίας ηγείται ο σύντροφος Κιμ Γιόνγκ Ουν», έγραφε ένα από αυτά. 

Είχε προηγηθεί έκκληση-διαταγή των αρχών προς όλους τους εργάτες να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην εκτόξευση την προηγουμένη μέρα τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων. Οι πύραυλοι διήνυσαν μια απόσταση χιλίων χιλιομέτρων και οι τρεις από αυτούς έπεσαν στα νερά ανοικτά της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το Τόκιο, έπεσαν μέσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας. Έντονα αντέδρασαν Ουάσιγκτον Τόκιο και Σεούλ, ενώ η Κίνα κατέθεσε πρόταση για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε»: Ο ανιψιός του Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει μήνυμα στον θείο του

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας νεαρός, που υποστηρίζει ότι είναι ο ανιψιός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Ονομάζομαι Κιμ Χαν Σολ, είμαι από τη Βόρεια Κορέα, και είμαι μέλος της οικογένειας των Κιμ. Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Αυτή τη στιγμή είμαι με τη μητέρα μου και την αδελφή μου. Είμαστε ευγνώμονες. Ελπίζουμε τα πράγματα να βελτιωθούν σύντομα», λέει ο νεαρός στο συγκεκριμένο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube από μια οργάνωση, η οποία ισχυρίζεται ότι διέσωσε την οικογένεια μετά τον φόνο.

Ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ Ναμ, που αποδοκίμαζε το βορειοκορεάτικο καθεστώς και ζούσε αυτοεξόριστος, δηλητηριάστηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top