Τσαβούσογλου: "Θα πάω στο Αμβούργο, κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει" - Τεταμένες οι σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας

Μεταδίδει η ανταποκρίτρια στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου- Πρώτη Ανάρτηση 07-03-2017 13:29

Τσαβούσογλου: "Θα πάω, κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει

“Εγώ θα πάω, κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην εφημερίδα Χουριέτ, σχολιάζοντας την ακύρωση της άδειας για να μιλήσει σε αίθουσα στο Αμβούργο της Γερμανίας ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, υποστηρίζοντας ότι απόψε, Τρίτη, θα έχει συναντήσεις με Τούρκους πολίτες. 

Οι γερμανικές αρχές δήλωσαν ότι ακυρώθηκε η άδεια, επειδή το κέντρο δεν διέθετε σύστημα πυρανίχνευσης. 

Έπειτα από την κρίση που δημιουργήθηκε στις σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας, λόγω ακύρωσης άλλων τριών συγκεντρώσεων Τούρκων αξιωματούχων από τις γερμανικές αρχές, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι “είναι ένα καταπιεστικό σύστημα, ακυρώνουν την άδεια ασκώντας πίεση σε μια αίθουσα γάμου, σε ξενοδοχείο ιδιωτικό”, προσθέτοντας ότι αυτό δεν συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πάντως και ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ότι αν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, πάει στην Γερμανία, δεν θα τον αφήσει μόνο του, αλλά θα πάει κι εκείνος μαζί του.

Ο Τούρκος Υπουργός επέκρινε και τη στάση της Ολλανδίας. “Πρώτα λένε ότι οι Υπουργοί και αξιωματούχοι της Τουρκίας δεν μπορούν να έρθουν και μετά μας στέλνουν μήνυμα ότι ‘θα μας αφήσετε σε δύσκολη θέση κι αν έρθει ο Υπουργός, τότε ο Γουϊλντερς, ο ακροδεξιός ηγέτης της Ολλανδίας, θα κερδίσει’. Μακάρι να μας έπαιρναν τηλέφωνο προηγουμένως και με πολιτισμένο τρόπο να μας το ζητούσαν, κι εμείς θα δείχναμε κατανόηση. Αυτή δεν είναι στάση που αρμόζει μεταξύ των συνεταίρων και των φίλων. Εμείς ασφαλώς είναι αδύνατον να το δεχτούμε αυτό”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top