Τζιχαντιστές βομβαρδίζουν ιρακινά τανκς με drones! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πιστεύεται ότι το υλικό βιντεοσκοπήθηκε στη Μοσούλη

Το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» έδωσε στη δημοσιότητα βιντεοσκοπημένο υλικό, που φέρεται να καταγράφει τη στιγμή που μη επανδρωμένα αεροσκάφη της τρομοκρατικής οργάνωσης ρίχνουν βόμβες σε άρματα μάχης του Ιρακινού στρατού.



Στο βίντεο, που τραβήχτηκε με κάμερα προσαρμοσμένη σε drone, βλέπει κανείς τρεις βόμβες να πέφτουν απ’ τον ουρανό και να εξαπολύονται κατά των στόχων τους με μεγάλη ακρίβεια. Πιστεύεται ότι το υλικό βιντεοσκοπήθηκε στη Μοσούλη.

Οι βόμβες προκαλούν πανικό στους ανθρώπους που βρίσκονται στο έδαφος, οι οποίοι τρέχουν πανικόβλητοι. Δεν είναι γνωστό, όμως, αν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες από την επίθεση.

Τον τελευταίο καιρό, οι δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών λένε ότι επιτίθενται σε εργοστάσια drones στο Ιράκ και τη Συρία. Αξιωματικός, μάλιστα, της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης είπε στο Defense One τον περασμένο μήνα ότι «τους τελευταίους δύο μήνες, οι συμμαχικές δυνάμεις παρατήρησαν τουλάχιστον ένα εχθρικό drone να πετά καθημερινά γύρω απ’ τη Μοσούλη».


 

Οι τζιχαντιστές φορτώνουν στα drones διάφορους τύπους βομβών, συμπεριλαμβανομένων και χειροβομβίδων και οβίδων.

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο δύο Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν, στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο που είχε καταρριφθεί.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top