"Βράζει" η προεκλογική Γαλλία - Επεισόδια και σκάνδαλα στο προσκήνιο

Οι αποδοκιμασίες κατά του Φιγιόν συνεχίζονται

Αποδοκιμασίες περίμεναν τον Φιγιόν σε προεκλογική του επίσκεψη στην επαρχία, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στο Παρίσι μετά την καταγγελία νεαρού ότι βιάστηκε από αστυνομικούς. Τον νεαρό επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο πρόεδρος Ολάντ. Η Μαρία Δεναξά μεταδίδει από το Παρίσι ότι πραγματοποιήθηκαν 12 συλλήψεις, κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Εξοργισμένοι νεαροί πυρπόλησαν αυτοκίνητα, ασθενοφόρα και περιπολικά με βόμβες μολότοφ και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Οργή προκάλεσε η σύλληψη αστυνομικού, που φέρεται να βίασε νεαρό έγχρωμο με το γκλομπ του. Στον αστυνομικό έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό, ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία.

Τη Γαλλία, όμως, εξακολουθεί να συγκλονίζει και το σκάνδαλο Φιγιόν. «Απατεώνα, να επιστρέψεις τα χρήματα και να πληρώσεις το χρέος» του φώναζαν οργισμένοι πολίτες. Το πρώην φαβορί των γαλλικών εκλογών καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα κατηγορία, ότι, δηλαδή, η σύζυγός του Πενέλοπι έλαβε αποζημίωση 45.000 ευρώ για την απόλυσή της από εικονική εργασία.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top