ΛΗΞΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ στο Λονδίνο - Εκκενώθηκαν γνωστά μουσεία

Απειλές για βόμβα - Φόβοι για τρομοκρατικό - Πρώτη ανάρτηση: 03-01-2017 19:00

Συναγερμός στο Λονδίνο

Λήξη συναγερμού στο Λονδίνο, όπου νωρίτερα επικράτησε αναστάτωση μετά από προειδοποίηση για βόμβα στο ιστορικό μουσείο «Βικτωρίας και Αλβέρτου». Στο σημείο είχε εντοπιστεί ύποπτο αυτοκίνητο, τελικά μετά από τις έρευνες των αρχών, δεν βρέθηκε τίποτα και η ζωή στο δυτικό Λονδίνο συνεχίζεται κανονικά. 

Νωρίτερα, εκκενώθηκε το ιστορικό μουσείο της Αγγλίας «V&A», μετά από προειδοποίηση για βόμβα. Επίσης εκκενώθηκε ο σταθμός του μετρό κοντά στο Νότιο Κένσινγκτον.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, έγιναν εξονυχιστικές έρευνες και οι δρόμοι γύρω από το μουσείο έκλεισαν .

Εκτός από τους τουρίστες και τους επισκέπτες που ήταν μέσα στο ιστορικό μουσείο του Λονδίνου, μια ομάδα μπαλέτου αναγκάστηκε επίσης να εγκαταλείψει το κτίριο. 

Το παγοδρόμιο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας εκκενώθηκε επίσης για προληπτικούς λόγους, είπε εκπρόσωπος του Μουσείου, σύμφωνα με την Mirror.

Το Μουσείο Επιστημών πάντως που βρίσκεται κοντά δεν εκκενώθηκε, παρά τις φήμες που έλεγαν το αντίθετο.

 

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης με την έλευση του νέου έτους, υπενθύμισε στους Ευρωπαίους τον εφιάλτη της τρομοκρατίας.

Στη Μεγάλη Βρετανία οι αρχές φοβούνται επιθέσεις με χημικά, αφού όπως υποστήριξε  σε δηλώσεις του ο Βρετανός Υπουργός Ασφαλείας, οι τζιχαντιστές και το ισλαμικό κράτος θέλουν να βλάψουν όσο το δυνατόν περισσότερους και δεν έχουν αντίρρηση για χρήση χημικών όπλων εναντίον της ανθρωπότητας.

Στην Γαλλία τα τελευταία 24ωρα έχει ενισχυθεί και άλλο η ασφάλεια, περισσότεροι από 100.000 ένοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί και περιπολούν σε σημεία που κυκλοφορεί πολύς κόσμος, όχι μόνο γιατί διανύουμε περίοδο εορτών, αλλά και επειδή η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της τρομοκρατίας.

Και το Βερολίνο, είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής για τρομοκρατικό χτύπημα, μετά την επίθεση με φορτηγό στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. 

 Με πληροφορίες απο την Μαρία Δεναξά 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top