Έχει ΞΕΦΥΓΕΙ ο Ερντογάν! Εκτοξεύει κατασκοπευτικό δορυφόρο-Θα στέλνει 60.000 φωτογραφίες

Δε θα αφήνει να περνάει κουνούπι

​Τον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο που θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας σχεδιάζει να εκτοξεύσει σήμερα η Τουρκία.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος ο δορυφόρος έχει την ονομασία Göktürk-1 και έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε δευτερεύοντα χρόνο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας πολλών δήμων, ακόμα και του Κτηματολογίου.

Σύμφωνα με του Τούρκους αξιωματούχους, ο Göktürk-1 θα αρχίσει να στέλνει το πρώτο σήμα 68 λεπτά μετά την εκτόξευσή του. Ο στρατιωτικός ρόλος του δορυφόρου είναι να λαμβάνει φωτογραφίες και εικόνες από διάφορες περιοχές της γης και να τις μεταδίδει στο δορυφορικό κέντρο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει πως ο στόχος του δορυφόρου είναι η «στοχευμένη ενημέρωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος θα ολοκληρώνει την τροχιά της γης κάθε 90 λεπτά. Θεωρείται από τους πιο σύγχρονους και θα μπορεί να στέλνει φωτογραφίες και εικόνες υψηλής ευκρίνειας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει δυνατότητα να καταγράφει εικόνες από τη γη ακόμα και σε αποστάσεις με διαφορά μισού μέτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι, ο Göktürk-1 κάθε έτος θα στέλνει στο κέντρο επιχειρήσεων της Τουρκικής Αεροπορίας τουλάχιστον 60.000 φωτογραφίες και παράλληλα θα στέλνει και εικόνες, όμως δεν θα δίνονται λεπτομέρειες για τη διάρκειά τους.

Η σύμβαση για την κατασκευή του δορυφόρου είχε υπογραφεί το 2009 και όλο το σχέδιο μαζί με την εκτόξευση κοστίζει στο τουρκικό δημόσιο περίπου 250 εκατ. δολάρια.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top