Στο ζενίθ η τουρκική πρόκληση:«Ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις τον γκιαούρη,γκιαούρη»

Για «εδάφη της καρδιάς μας» έκανε λόγο και ο Τούρκος αντιπρόεδρος μετά τον Ερντογάν

​Μέρα με τη μέρα κλιμακώνουν όλο και περισσότερο τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι, με τις συνεχείς και ενορχηστρωμένες τους επιθέσεις να μην έχουν τέλος.

Μετά τον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αμφισβητήσει σε πρόσφατες δηλώσεις του την Συνθήκη της Λωζάννης, έχει πει πως «για μας η Ευρώπη δεν έχει αξία», απειλεί πως θα πλημμυρίσει την «Γηραιά Ήπειρο» με εκατομμύρια μετανάστες και προκαλεί λέγοντας πως η Κύπρος θα πρέπει να ντρέπεται που η σημαία της περιλαμβάνει όλο το νησί, μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος ζήτησε από τον Ερντογάν «να πάρουμε 18 νησιά από την Ελλάδα», αλλά και τ��ν Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών που δήλωσε πως «τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος», ήρθε και η σειρά του Τούρκου Αντιπροέδρου.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς κατά τη συμμετοχή του σε εκδήλωση του διοργάνωσε το ΑΚΡ στην Καστάμονου, διεκδίκησε το δικαίωμα του να χρησιμοποιεί τον προσβλητικό χαρακτηρισμό «γκιαούρηδες» τονίζοντας:

«Για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη».

Ωστόσο φρόντισε να διευκρινίσει πως με τον όρο «γκιαούρης» δεν εννοεί τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς αλλά τους «δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές».

Παράλληλα, ο Τούρκος Αντιπρόδρος, τόνισε πως «δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της, αλλά είναι όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην καρδιά μας», με τη εν λόγω δήλωση να παραπέμπει στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί «συνόρων της καρδιάς μας».

Τέλος, αναφερόμενος στο πώς βλέπει την Τουρκία, ο Νουμάν Κουρτουλμούς, είπε:

«Αφού συμφιλιωθεί κανείς με την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν μπαίνει στον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Για αυτό αντισταθήκαμε στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια). Γι' αυτό στον απελευθερωτικό πόλεμο δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Δεν γονατίζουμε μπροστά σε κανέναν άλλον, πέραν του Αλλάχ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top