Ολοκληρώνει το «ταξίδι» της στην Κούβα η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο – Στο Σαντιάγο σήμερα

Αύριο η κηδεία του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης

Η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο ολοκληρώνει σήμερα το «ταξίδι» της στην Κούβα φθάνοντας στην κοιτίδα της κουβανικής επανάστασης, το Σαντιάγο, για μια μεγάλη τελετή στη μνήμη του, πριν από την κηδεία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή.


Έπειτα από τρεις ημέρες ταξιδιού, η τέφρα, που βρίσκεται μέσα σ' ένα κιβώτιο από ξύλο κέδρου τυλιγμένο με την κουβανική σημαία, πέρασε τη νύκτα στο Μπαγιάμο και το πρωί θα διασχίσει τα 130 χλμ. που απομένουν μέχρι το Σαντιάγο ντε Κούβα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

castro f3.jpg


Έπειτα από μια πομπή που θα διασχίσει τους δρόμους της, θα ακολουθήσει το βράδυ μια μεγάλη τελετή. Ο Ραούλ Κάστρο, ο οποίος διαδέχθηκε το 2006 τον αδελφό του, θα εκφωνήσει λόγο μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.


Στις εκδηλώσεις αναμένεται να συμμετάσχουν ξένοι αξιωματούχοι και προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων η γαλλίδα υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα, φίλος του Φιντέλ Κάστρο.

castro f4.jpg


Αύριο Κυριακή η τέφρα του πρώην προέδρου, ο οποίος πέθανε πριν από μια εβδομάδα σε ηλικία 90 ετών, θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο της Σάντα Ιφιχένια του Σαντιάγο.


Η κηδεία χαρακτηρίζεται ως «ιδιωτική» από τις αρχές, θα πραγματοποιηθεί μακριά από τις κάμερες των ξένων μέσων ενημέρωσης.

castro f 1.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top