ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ οι Τούρκοι! «Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, η στάση μας είναι γνωστή από το 1996»

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ οι Τούρκοι! «Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, η στάση μας είναι γνωστή από το 1996»

​Δεν καταλαβαίνει τίποτα η τουρκική κυβέρνηση και συνεχίζει τις προκλήσεις εναντίον της χώρας μας, επιμένοντας ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.

Σήμερα, με έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεΐν Μουφτούογλου υποστηρίζει:

«Είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της χώρας μας αναφορικά με την κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες Ίμια. Η πολιτική μας θέση δεν έχει αλλάξει πάνω σε αυτό το θέμα».

Μάλιστα απαντώντας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που στην ανακοίνωσή του τόνιζε ότι «με τις χθεσινές του δηλώσεις περί Ιμιών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας, αφού το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών», ο κ. Μουφτούογλου τόνισε:

«Η γειτονική χώρα προέβη σε δήλωση σαν να ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τη συγκεκριμένη γνωστή θέση μας. Δεν καταλαβαίνουμε το λόγο της δήλωσης αυτής».

Διαβάστε επίσης:

Μόνο στο star.gr: ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ εκπέμπει η δήμαρχος Κάσου μετά τη νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ των Τούρκων

Το τερμάτισαν-Στο κόκκινο η πρόκληση: «Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος» δηλώνει ο Τσαβούσογλου!

ΥΠΕΞ για Τσαβούσογλου: Ανεύθυνα και προκλητικά όσα λέει

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top