Πιέζουν την Κλίντον να ζητήσει ανακαταμέτρηση ψήφων- Προηγείται του Τραμπ με ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορά

Ακόμα και αν δεν το κάνει αυτή… θα το ζητήσει άλλη/Πρώτη ανάρτηση: 24/11/2016 13:30

Πιέζουν την Κλίντον να ζητήσει ανακαταμέτρηση ψήφων- Προηγείται του Τραμπ με ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορά

Λίγες μέρες μετά την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και οι αντιδράσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το CNN, το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον σε αριθμό ψήφων έχει ξεπεράσει τώρα τα δύο εκατομμύρια ψήφους, ενώ η προεκλογική εκστρατεία της δέχεται πιέσεις από τους επιστήμονες που συνιστούν να γίνει επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων σε αρκετές πολιτείες.

Η Κλίντον έχασε την πλειοψηφία στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, ενώ ο αυξανόμενος αριθμός της λαϊκής ψήφου υπέρ της Χίλαρι Κλίντον δεν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι αναφορικά με το ποιος θα είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, τόσο οι βοηθοί όσο και οι σύμμαχοι της εκτιμούν ότι η διεύρυνση της ψαλίδας στη λαϊκή ψήφο της δίνει το δικαίωμα ν΄ αμφισβητήσει ενδεχόμενες επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εκλογική αποτυχία της Κλίντον στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου αποδίδεται στη μη αποτελεσματική απόδοση της προεκλογικής της εκστρατείας στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβανία, αλλά και στο Ουισκόνσιν.

Ο Τραμπ νίκησε στην Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν, ενώ το αποτέλεσμα στο Μίσιγκαν δείχνει μικρή διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Έτσι, μία ομάδα επιστημόνων ασκεί πιέσεις στο επιτελείο της Κλίντον προκειμένου να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα στις «πολιτείες-κλειδιά» με την επίκληση προβλημάτων στην καταμέτρηση των ψήφων, αλλά και την προσπάθεια ενδεχόμενης ηλεκτρονικής αλλοίωσης των τελικών αποτελεσμάτων.

Την ίδια ώρα, το κόμμα των Πράσινων και η υποψήφια πρόεδρος Τζιλ Στειν σχεδιάζει να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων σε τρεις πολιτείες όπου το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οριακό για να διαπιστωθεί η ακρίβεια του συστήματος καταμέτρησης ψήφων.

Τζιλ-Στάιν-735x400.jpg
Η ίδια, σύμφωνα με το Bloomberg, θα ζητήσει την ανακαταμέτρηση στις πολιτείες του Μίσιγκαν, της Πενσιλβάνια και του Ουισκόνσιν, όπου οι διαφορές ανάμεσα στον Τραμπ και την Κλίντον είναι οριακές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Μίσιγκαν ο Τραμπ επικράτησε με λιγότερες από 11.000 ψήφους διαφορά. Κάποιες από τις αιτίες της ανακαταμέτρησης εδράζονται, όπως αναφέρει στη δήλωση της, στο γεγονός ότι το σύστημα μπορεί εύκολα να χακαριστεί και ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων για αυτό τον σκοπό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top