Οι Έλληνες που περιτριγυρίζουν τον Τραμπ- ΑΥΤΟΙ είναι οι «συγκάτοικοι» του Πλανητάρχη

Μένουν στον πανύψηλο Πύργο του

​Είναι και δικαιολογημένα γνωστή ως η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ… Ο λόγος για τη Νέα Υόρκη την οποία καλείται ο Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει για να μετακομίσει στην Ουάσιγκτον, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Ωστόσο, ο Αμερικανός μεγιστάνας μοιάζει να μην θέλει να εγκαταλείψει το «χρυσό» σπίτι του. Και εδώ που τα λέμε… έχει και αυτός τα δίκια του, μιας και ο Πύργος Τραμπ δεν είναι ένας απλός ουρανοξύστης στο Μανχάταν.

Ανεβαίνοντας κάποιος την 5η Λεωφόρο από την πλατεία Μάντισον, δεν μπορεί να μην προσέξει όλα αυτά τα πανύψηλα κτίρια που κρύβουν τον ουρανό.

5.jpg
Τρία στενά πριν το Central Park, στη συμβολή της 5ης Λεωφόρου και του 56ου Δρόμου, κοντά στο πολυτελές ξενοδοχείο «Plaza», το βλέμμα σου πέφτει στον Πύργο Τραμπ.

Ολόχρυσος, επιβλητικός, χλιδάτος και με εξαιρετική θέα, ο Πύργος του νέου πλανητάρχη, αγγίζει τα 202 μέτρα ύψος, κατακτώντας την 64η θέση μεταξύ των ψηλότερων κτιρίων του Μανχάταν.

Στον 66ο όροφο κατοικ��ί ο ίδιος μαζί με την σύζυγο του Μελάνια και τον γιο τους Μπάρον, ενώ στους 68 συνολικά ορόφους στεγάζονται εστιατόρια, καταστήματα, δικηγορικά γραφεία, επιχειρήσεις, αλλά και 230 πολυτελή διαμερίσματα.

images.jpg
Η τιμή αγοράς ενός διαμερίσματος ξεκινά από 5 εκατ. δολάρια και μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 80 εκατ., ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και τον όροφο, ενώ η ενοικίαση ξεκινά από 8.000 δολάρια τον μήνα.

Η κατασκευή του ουρανοξύστη κράτησε τέσσερα χρόνια (1979-1983) και καθώς, όπως λένε, παντού υπάρχει ένας Έλληνας… δεν θα γινόταν να λείπουν και οι «δικοί» μας ένοικοι στον Πύργο.

Οι Έλληνες που συγκατοικούν με την Πλανητάρχη

- Από τους πιο γνωστούς Έλληνες είναι ο επιχειρηματίας και συλλέκτης Δάκης Ιωάννου, ο οποίος διαθέτει διαμέρισμα στον Πύργο Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος επένδυσε σε αυτό τον ουρανοξύστη στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με το κόστος του διαμερίσματός του να υπολογίζεται σε περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια.

trump_h_645_450.jpg
Τον Ιούλιο του 2016 η δημοσιογράφος του «Interview Magazine» Λίντα Γιαμπλόνσκι, στο πλαίσιο συνέντευξης με εκείνον, εντυπωσιάστηκε όχι μόνο από την εξαιρετική αισθητική που διέπει το σπίτι, αλλά και την εκπληκτική θέα σε τέτοιο βαθμό που το ανέφερε στην αρχή του κειμένου της.

Κοιτώντας στο Central Park απευθύνθηκε στον Έλληνα συλλέκτη λέγοντάς του: «Αυτή είναι η καλύτερη θέα του Central Park που έχω δει ποτέ μου. Η αλήθεια είναι πως είναι οι τρεις καλύτερες όψεις της Νέας Υόρκης που έχω αντικρίσει μόνο μέσα από ένα δωμάτιο», για να πάρει την απάντηση: «Είναι πραγματικά μοναδική».

Στην ίδια συνέντευξη ο Δάκης Ιωάννου αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης Skin Fruit, στη Νέα Υόρκη, με έργα της συλλογής του, ο Ντόναλντ Τραμπ του έστειλε επιστολή γράφοντας πόσο περήφανος ένιωθε που άνθρωποι σαν εκείνον μένουν στον πύργο του, ενώ εξήγησε στη δημοσιογράφο ότι ποτέ δεν έχει συναντήσει από κοντά τον Τραμπ.

trump_tower.jpg
- Διαμέρισμα στον Πύργο διαθέτει και η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Αλίκη Περρωτή, η οικογένεια της οποίας ήταν από τις πρώτες που επένδυσε στον συγκεκριμένο ουρανοξύστη.

- Πάνω από τον 50ό όροφο και συγκεκριμένα στον 55ο, βρίσκεται το διαμέρισμα του ομογενή επιχειρηματία Θωμά Μάκκου, ο οποίος το αγόρασε στις αρχές του 2000 αντί 15 εκατ. δολαρίων. Ο πατέρας του, Θεμιστοκλής, μετανάστευσε από την Ελλάδα στην Αμερική και πουλούσε hot dog στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Σήμερα ο Θωμάς και ο αδερφός του Γιώργος διευθύνουν τον οικογενειακό όμιλο που δραστηριοποιείται στο real estate, στην εστίαση και στην τροφοδοσία.

- Έναν όροφο πιο κάτω, σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει διαμέρισμα η εφοπλιστική οικογένεια Νοτιά, ενώ δύο διαμερίσματα σε διαφορετικούς ορόφους έχει στην κατοχή του και ο Άγγελος Πλακόπητας.

donald-tramp-6-600x400.jpg

- Στους Έλληνες που διαθέτουν σπίτι στον περίφημο ουρανοξύστη συγκαταλέγεται και η εφοπλιστική οικογένεια Μάνεση.


- Παλαιότερα, διαμερίσματα κατείχε και ο Δημήτρης Μαυρομάτης, ο οποίος όμως τα πούλησε επενδύοντας σε ακίνητα στο Παρίσι.

Οι περισσότερες αγοραπωλησίες των Ελλήνων που επένδυσαν στον Πύργο δεν έγιναν μεταξύ εκείνων και του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά από ιδιοκτήτες που είχαν ήδη αγοράσει τα διαμερίσματα από τον μεγιστάνα.

Εκτός από τους Έλληνες γείτονες του Ντόναλντ Τραμπ, υπάρχουν και οι ξένοι επώνυμοι που έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν ένα σπίτι. Ο αστέρας του Χόλιγουντ Μπρους Γουίλις είναι ένας από αυτούς που έδωσε περίπου 8 εκατ. δολάρια για ένα διαμέρισμα.

tramp-spiti3-500.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top