Τούρκος Υπουργός «βλέπει» Γκιουλενιστές στη Θράκη και προειδοποιεί για τυχόν θερμό επεισόδιο!

Ο Ερντογάν από την άλλη κατηγορεί την Γερμανία για περίθαλψη τρομοκρατών

​Υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν στη… Θράκη «βλέπει» ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος μάλιστα προειδοποίησε την ��λληνική κυβέρνηση για τυχόν θερμό επεισόδιο, λέγοντας πως μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Hurriyet, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι:

«Ξέρουμε πως δραστηριοποιούνται γκιουλενιστές για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη δυτική Θράκη».

Μάλιστα υπογράμμισε πως η τουρκική πλευρά παραμένει έντονα ευαισθητοποιημένη όσον αφορά τα ζητήματα της τουρκικής κοινότητας στην περιοχή και προειδοποίησε πως οι γκιουλενιστές μπορεί να επιχειρήσουν να διασπείρουν περαιτέρω ταραχές στους «ανάμεσα στους συμπατριώτες μα�� και την κοινότητά μας».

Αναφερόμενος στο Βοτανικό και στην κατάληψη του χώρου όπου θα ανεγερθεί το τέμενος, ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας εξέφρασε την ενόχλησή του λέγοντας ότι προσδοκά πως το ζήτημα θα λυθεί:

«Το να οικοδομήσει κανείς πλουραλισμό σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα συμβάλει στην εσωτερική και κοινωνική ειρήνη. Ποτέ δεν θα δεχτούμε δράσεις παρά μόνο αυτές που συνεισφέρουν στην κοινωνία μέσα στους νόμους της κάθε χώρας», είπε.

«ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ:

Την ίδια στιγμή, ο τούρκος πρόεδρος Ταίπ Ερντογάν, αποφάσισε με νέες του δηλώσεις να βάλει και πάλι «στον πάγο» τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας, καθώς κατηγόρησε το Β��ρολίνο ότι έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για την τρομοκρατία.

Μιλώντας στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα κατηγόρησε τη Γερμανία ότι είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες που προσφέρει φιλοξενία τρομοκράτες:

«Θα μείνετε στη ιστορία ως χώρα που φιλοξενεί την τρομοκρατία, θα χτυπηθείτε σαν μπούμεραγκ από την τρομοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου έχει αποστείλει στην καγκελάριο Μέρκελ 4000 αιτήσεις για έκδοση ατόμων υπόπτων για τρομοκρατική δραστηριότητα χωρίς να πάρει απάντηση:

«Προφανώς η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί περισσότερο για την τύχη εφημερίδων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» είπε δηκτικά αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις της Μέρκελ, η οποία καταδίκασε το νέο κύμα συλλήψεων δημοσιογράφων της Τζουμχουριέτ.

«Μας κάνετε μαθήματα και δηλώνετε ότι ανησυχείτε για την ελευθεροτυπία στην Τουρκία, αλλά το αντίθετο συμβαίνει, η γερμανική στάση είναι αυτή που μας ανησυχεί», ανέφερε κατηγορώντας το Βερολίνο ότι "φιλοξενεί" μέλη του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος ΡΚΚ, του μαρξιστικού λενινιστικού Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου DHKP-C και το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιλέν.

«Πάντα έλεγα ότι οι τρομοκρατικές ομάδες είναι όπως ο σκορπιός, στο τέλος γυρίζει και δαγκώνει όποιον το κουβαλά στην πλάτη».

ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΪΝΜΑΪΕΡ:

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικώ�� Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δήλωσε πως δεν μπορεί να κατανοήσει τις δηλώσεις Ερντογάν για την κατάσταση ασφαλείας στη Γερμανία, και τόνισε ότι «η Γερμανία επιθυμεί στενές και εποικοδομητικές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείνουμε το στόμα μας, όταν τίθεται σε κίνδυνο η ελευθεροτυπία και ελευθερία έκφρασης. Αυτό κάναμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σήμερα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top