«ΠΟΛΕΜΟΣ» μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι είχε ενημερώσει για τον μακελάρη την Ευρώπη

Δείτε την διαδρομή του

 «ΠΟΛΕΜΟΣ» μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι είχε ενημερώσει για τον μακελάρη την Ευρώπη

​Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε ο Ερντογάν αποκαλύπτοντας ότι η Άγκυρα απέλασε τον Ιμπραχήμ Ελ Μπακράουι καθώς οι υπηρεσίες Πληροφοριών γνώριζαν ότι είχε δραστηριοποιηθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

«Και η Ολλανδία έχει ανάμειξη στο θέμα. Με αίτημά του τον απελάσαμε στην Ολλανδία. Και τους ενημερώσαμε με διπλωματική νότα» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η υπόθεση Ελ Μπακράουι αποκτά διαστάσεις θρίλερ καθώς, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο, ο καμικάζι του αεροδρομίου πέρασε νόμ��μα το 2013 από την Τουρκία στη Συρία.

Μετά την εκπαίδευσή του από τους τζιχαντιστές επέστρεψε στην Τουρκία, όπου διαπιστώθηκε η παράνομη δράση του και τον Ιούλιο του 2015 απελάθηκε στην Ολλανδία μετά από αίτημά του.

Στην συνέχεια μάλλον πήγε στο Βέλγιο. Τον Αύγουστο όμως σύμφωνα με τον αξιωματούχο ξαναπήγε παράνομα στην Τουρκία όπου συνελήφθη και πάλι απελάθηκε. Οι Βέλγοι αξιωματούχοι αρνούνται ότι είχαν ενημερωθεί για τις πιθανές σχέσεις του με την τρομοκρατία.

Στην Τουρκία κατηγορούν τα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης για αναντίστοιχη ευαισθησία στις τρομοκρατικές επιθέσεις. Και το εικονογραφούν στα social media.

Ισραηλινή εφημερίδα αποκάλυψε ότι οι βελγικές Αρχές γνώριζαν σε υψηλό επίπεδο ακριβείας ότι οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες και στόχευαν αεροδρόμιο και μετρό. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μίνι κυβερνητική κρίση στο Βέλγιο. Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης υπέβαλαν παραιτήσεις αλλά δεν έγιναν αποδεκτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top