Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ:Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 3ου δράστη-Υπόσχεται ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ το ΙΚ!

Τριήμερο εθνικό πένθος στις Βρυξέλλες

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ:Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 3ου δράστη-Υπόσχεται ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ το ΙΚ!

​«Παγωμένος» όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά το νέο τρομοκρατικό «χτύπημα» των τζιχαντιστών, αυτή τη φορά στην «καρδιά» της Ευρώπης, όπου σκοτώθηκαν 34 άτομα και τραυματίστηκαν περίπου 200!

Ο τρόμος έχει επιστρέψει πέντε μόλις μήνες μετά τα «χτυπήματα» στο Παρίσ�� ενώ οι βέλγικες αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άνδρα με το καπέλο, του τρίτου δράση της επίθεσης στο αεροδρόμιο, ο οποίος θεωρείται πως διέφυγε.

Αργά το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος του Ζάβεντεμ ανακοίνωσε με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι δράστες που «χτύπησαν» το αεροδρόμιο, είχαν τις βόμβες μέσα στις βαλίτσες και πάνω σε καρότσια αποσκευών.

Οι έρευνες επικεντρώνονται, όπως είναι φυσικό, στους τρεις άνδρες που εμφανίζονται στη φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου. Έφτασαν στο Ζάβεντεμ με ταξί και είχαν κρύψει τις βόμβες σε βαλίτσες, αναφέρουν οι βελγικές αρχές. Οι δυο, εκείνοι με τα μαύρα ρούχα, θεωρούνται βομβιστές αυτοκτονίας. Το απόλυτο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τρίτο, που φορά το ανοιχτόχρωμο παλτό και έχει φροντίσει να κρύψει τα χαρακτηριστικά του με καπέλο και γυαλιά.

1458712736305355.jpg
Εν τω μεταξύ κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το αεροδρόμιο, ενώ δεν είναι σαφές ακόμη πότε θα λειτουργήσει ξανά.

Αποκλεισμένοι οι δρόμοι

Οι δρόμοι γύρω από το σημείο της έκρηξης στο σταθμό Μάλμπεκ του Μετρό παραμένουν κλειστοί και οι υπεύθυνοι των ΜΜΜ ζητούν από τους πολίτες των Βρυξελλών να αποφύγουν την περιοχή σήμερα

H βελγική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος

«Όλες οι σημαίες του Βελγίου θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κρατικά κτίρια της χώρας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντερίκ Κοντερλιέ, ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχει μεγάλο μέρος της Συρίας και του Ιράκ, ανέλαβε την ευθύνη, για τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, με μια νέα ανακοίνωση.

«Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ότι θα ζήσουν μαύρες μέρες σε απάντηση για την επίθεσή τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει ανακοίνωση, στα αραβικά και τα γαλλικά.

Η ανακοίνωση έγινε στα Αραβικά και τα Γαλλικά και η αγγλική μετάφραση του κειμένου έγινε από το SITE Intelligence Group που παρακολουθεί τους ιστοτόπους των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες που δείχνει μαχητές στη Συρία να δίνουν γλυκά στα παιδιά για να γιορτάσουν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.


isis_14.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mία μητέρα δύο παιδιών το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα στις Βρυξέλλες-Θα ταξίδευε για Νέα Υόρκη

Ποιες χώρες κινδυνεύουν να ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΤΟΥΝ από τρομοκράτες-Τι γίνεται με την Ελλάδα

ΑΥΤΑ είναι τα ΠΡΩΤΑ ονόματα από τους τραυματίες του μακελειού στις Βρυξέλλες

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ:ΒΙΝΤΕΟ μέσα στο μετρό των Βρυξελλών που έγινε η έκρηξη-Ουρλιάζουν γυναίκες, παιδιά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top