«Πόλεμος» στις Βρυξέλλες: ΑΙΜΑ και ΤΡΟΜΟΣ μετά το μακελειό σε αεροδρόμιο-μετρό! Δεκάδες θύματα

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των τραυματιών- Πρώτη ανάρτηση 14:00

«Πόλεμος» στις Βρυξέλλες: ΑΙΜΑ και ΤΡΟΜΟΣ μετά το μακελειό σε αεροδρόμιο-μετρό! Δεκάδες θύματα
Δραματικές ώρες εκτυλίσσονται στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλη την Ευρώπη, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην πρωτεύουσα του Βελγίου, το πρωί της Τρίτης.
Οι νεκροί ανέρχονται σε 34, ενώ περισσότεροι από 170 είναι οι τραυματίες.
Η πόλη έχει εκκενωθεί, οι κάτοικοι έχουν κληθεί να μείνουν στα σπίτια τους, οι δρόμοι έχουν αδειάσει και μόνο ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας μπορεί να δει κανείς... σε μια πόλη- φάντασμα, όπως περιγράφουν στο star.gr, Έλληνες που βρίσκονται στις Βρυξέλλες.
220316125831_1931.jpg
Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 8 το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ.
Όπως έγινε γνωστό από τις βελγικές αρχές, οι εκρήξεις προκλήθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας, των οποίων τα γιλέκα εντοπίστηκαν στο χώρο. Επικράτησε πανικός και οι επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι. Οι νεκροί στο αεροδρόμιο είναι τουλάχιστον 14.
cnn.jpg
Λίγο αργότερα, έκρηξη σημειώθηκε σε βαγόνι του μετρό στο Μάλμπεκ. Ήταν τόσο ισχυρή, που ισοπεδώθηκαν όλα. Οι νεκροί στο μετρό είναι τουλάχιστον 20.
12674566_1030661256994492_618219616_n.jpg
Σημειώνεται ότι το χτύπημα στις Βρυξέλλες, έρχεται πέντε μέρες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του καταζητούμενου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, από τις βελγικές αρχές. Επίσης, σήμερα είναι Μεγάλη Τρίτη για το Πάσχα των Καθολικών, πράγμα που σημαίνει ότι το αεροδρόμιο ήταν κατάμεστο και η πόλη γεμάτη με ταξιδιώτες.
Μετά τις εκρήξεις έχουν κλείσει σχεδόν τα πάντα, μέσα μαζικής μεταφοράς, μουσεία και άλλοι χώροι συγκέντρωσης, ενώ εκκενώθηκε και η περιοχή γύρω από το βελγικό κοινοβούλιο.
jefversele1-1-736x414.jpg
Συνεδριάζει η επιτροπή «Κόμπρα»
Στο Λονδίνο συνεδριάζει η επιτροπή «Κόμπρα», υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, με συμμετοχή της Scotland Yard, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παρθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας στη Βρετανία. Σημειώνεται ότι ήδη απαγορεύτηκαν τα δρομολόγια από το Λονδίνο για Βρυξέλλες.

Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη- Έκτακτα μέτρα ασφαλείας
Η Ολλανδία, η Γαλλία και το Βέλγιο έκλεισαν τα σύνορα τους, ενώ ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, στη Φρανκφούρτης και στο Ρουασί του Παρισιού. Το επίπεδο συναγερμού τους αυξάνουν και οι ιταλικές αρχές.
Νέα ελεγχόμενη έκρηξη στις Βρυξέλλες κοντά στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ακόμη μία έκρηξη σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι, στο Royal Park που βρίσκεται στη Rue de la Loi κοντά στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το Reuters σημειώθηκαν μικρές ελεγχόμενες εκρήξεις, στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί νωρίτερα ύποπτο πακέτο και το σημείο είχε αποκλειστεί από τις αστυνομικές αρχές.
Δύο Κύπριοι ανάμεσα στους τραυματίες
Μεταξύ των τραυματιών από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, είναι και δύο Κύπριοι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε τo υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, μετά από επικοινωνία με την πρεσβεία της στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για μία νεαρή γιατρό, η οποία ταξίδευε από το Νεπάλ με ενδιάμεση στάση τις Βρυξέλλες. Η γυναίκα έχει τραυματιστεί ελαφρά, ενώ φέρει και εγκαύματα. Ο δεύτερος τραυματίας είναι άνδρας και τραυματίστηκε -επίσης ελαφρά- στις εκρήξεις στο Μετρό.
ββψ3.jpg
Για ΠΡΩΤΗ φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο ανώτατο επίπεδο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ το Βέλγιο
Τη σοβαρότητα της κατάστασης δείχνει ο συναγερμός που τέθηκε στο Βέλγιο, αφού για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το επίπεδο συναγερμού έφτασε στο 4! Πρόκειται για το μέγιστο επίπεδο κινδύνου και επιφυλακής. Οι πολίτες έχουν κληθεί να μείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

Βέλγος πρωθυπουργός: «Έγινε αυτό που φοβόμασταν-Δεχθήκαμε τυφλό χτύπημα»
Ο Βέλγος πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κρύψει την στενοχώρια του από την τρομοκρατική επίθεση κατά των Βρυξελλών σε δύο διαφορετικά σημεία και στις πρώτες του δηλώσεις ανάφερε χαρακτηριστικά «Αυτό που φοβόμασταν, συνέβη! Χτυπηθήκαμε από τυφλές βίαιες και δειλές επιθέσεις». Ο Μισέλ ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλοί νεκροί και τραυματίες όμως απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένο αριθμό ενώ επιβεβαίωσε πως το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα ήταν επίθεση αυτοκτονίας.
βλοο.jpg
Μανουέλ Βαλς: «Είμαστε σε πόλεμο»!
«Είμαστε σε πόλεμο», αυτό δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς, μετά την έκτακτη σύνοδος ομάδας διαχείρισης κρίσεων, που συγκάλεσε ο Φρανσουά Ολάντ. «Απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των αρχών», προσέθεσε.

Το ISIS πανηγυρίζει για τις τρομοκρατικές επιθέσεις!
«Το ΙΚ θα σας αναγκάσει να το ξανασκεφτείτε χιλιάδες φορές προτού ενθαρρυνθείτε να σκοτώσετε ξανά μουσουλμάνους και να ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τώρα ένα κράτος που τους υπερασπίζεται»,γράφει ένας υποστηρικτής του ΙΚ στο Twitter.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top