Οι Σκοπιανοί συνέλαβαν δύο Έλληνες φωτορεπόρτερ –«Μας περικύκλωσαν» δήλωσαν έντρομοι

Ακολουθούσαν τους πρόσφυγες που περνούσαν τα σύνορα-Πρώτη ανάρτηση:14/03/2016 18:55

Οι Σκοπιανοί συνέλαβαν δύο Έλληνες φωτορεπόρτερ –«Μας περικύκλωσαν» δήλωσαν έντρομοι

​Περίπου τριάντα φωτορεπόρτερ συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, μεταξύ των οποίων και Έλληνες που ακολουθούσαν την πορεία των προσφύγων την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Γιάννη Κολεσίδη, ο οποίος είναι ένας από τους συλληφθέντες, οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ συνέλαβαν περισσότερους από 30 φωτορεπόρτερ, εκ των οποίων 7 έως 10 είναι Έλληνες.

Όπως μεταδίδει ο Γιάννης Κολεσίδης, οι φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο, όπου δεν υπάρχει φράχτης.

Οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν.

«Ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας... περικύκλωσαν δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού», είπε ο Γιάννης Κολεσίδης. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόνι ,το οποίο είναι δίπλα από τη Γευγελή και τους οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη διάβημα από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στα Σκόπια στον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, προκειμένου οι Έλληνες φωτορεπόρτερ να αφεθούν ελεύθεροι και να μην πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Δείτε επίσης:

Πρόσφυγες με «βάρκα» την ελπίδα προσπαθούν με σχοινιά να περάσουν τα σύνορα μέσα από χείμαρρο

Μεγάλη ομάδα προσφύγων στην Ειδομένη κατευθύνεται προς τα σύνορα- 44.532 εγκλωβισμένοι στη χώρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top