Ξυπνούν μνήμες στην Ινδονησία! ΙΣΧΥΡΟΣ σεισμός 7,9 Ρίχτερ- Προειδοποιούν για ΤΣΟΥΝΑΜΙ!

Yπάρχουν νεκροί, δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσοι- Πρώτη ανάρτηση: 15:45

Ξυπνούν μνήμες στην Ινδονησία! ΙΣΧΥΡΟΣ σεισμός 7,9 Ρίχτερ- Προειδοποιούν για ΤΣΟΥΝΑΜΙ!

​Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,9 Ρίχτερ «χτύπησε» το νησί Σουμάτρα, το οποίο βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ινδονησίας!

Αμέσως εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, κυρίως για τις περιοχές της Δυτικής Σουμάτρα, της Βόρειας Σουμάτρα και του Άτσε.

gallery-japanquake1.jpg
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 808 χιλιόμετρα νότια-δυτικά του Παντάνγκ, κα είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Αρχικά δεν υπήρχαν αναφορές για ζημιές ή θύματα. Ωστόσο, αξιωματούχος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της χώρας, είπε στο πρακτορείο Reuters πως υπάρχουν νεκροί. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσα ακριβώς είναι τα θύματα.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, αρχικά ενημέρωσε για 8,2 Ρίχτερ,στη συνέχεια 8,1, και κατέληξε σε μέγεθος 7,9 Ρίχτερ.

αρχείο λήψης.jpg

Το τσουνάμι του 2004- Μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας

Η Ινδονησία είχε πληγεί το 2004 από το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας. Διασχίζεται από το λεγόμενο "Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού", μία άκρως ενεργή σεισμική ζώνη.

Το πρωί εκείνης της ημέρας ένας σεισμός μεγέθους 9,3 της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε βόρεια του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας, ανάμεσα στο νησί Σιμεουλούε και τη Σουμάτρα. Είναι ο τρίτος ισχυρότερος σεισμός που ��αταγράφηκε ποτέ από σεισμογράφο.

Το σεισμό ακολούθησε τσουνάμι με κύματα ύψους μέχρι 30 μέτρων που έπληξε 15 χώρες και έφτασε μέχρι και τα παράλια της Ανατολικής Αφρικής. Ο τελικός απολογισμός θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι κυμαίνεται από 230.210 μέχρι 280.000 άτομα σε 14 χώρες, κατατάσσοντάς την ως την 6η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην καταγεγραμένη ιστορία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top