Ανησυχία για τις επιθέσεις στη Συρία- Από μια ΚΛΩΣΤΗ κρέμεται η Παγκόσμια Ειρήνη

Τσουμχουριέτ: "13 χιλιόμετρα από τον παγκόσμιο πόλεμο" (όσο είναι δηλαδή η απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία)

Ανησυχία για τις επιθέσεις στη Συρία- Από μια ΚΛΩΣΤΗ κρέμεται η Παγκόσμια Ειρήνη

Κρίσιμες για τη Συρία αλλά και ολόκληρη την περιοχή ήταν οι τελευταίες 48 ώρες. Η προέλαση των Κούρδων στα σύνορα με την Τουρκία έκανε την Άγκυρα να απειλήσει ακόμη και με χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας από κοινού με την Σαουδική Αραβία που ήδη έχει στείλει αεροπλάνα στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ. Παράλληλα η Ρωσία συνέχισε να βομβαρδίζει στόχους στο συριακό έδαφος.

Η Τσουμχουριέτ έγραψε πως βρισκόμαστε 13 χιλιόμετρα από τον παγκόσμιο πόλεμο όσο είναι δηλαδή η απόσταση από τα σύνορα με την Συρία!

Για να εκτονωθεί η ένταση ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και του ζήτησε να σταματήσει η Ρωσία τους βομβαρδισμούς στόχων της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά και στους εκπροσώπους των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία καλώντας τους να κάνουν ένα βήμα πίσω. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου τηλεφώνησε όμως σήμερα στην Άνγκελα Μέρκελ για να της διαμηνύσει ότι η Άγκυρα δεν κάνει πίσω και δεν θα επιτρέψει στους Κούρδους να φτάσουν στην πόλη Αζάζ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μοιράζονται την ίδια άποψη με τον Ερντογάν σχετικά με τις κουρδικές δυνάμεις στην Συρία, τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές.

Την ίδια ώρα το αίμα των αθώων στην Συρία εξακολουθεί να ρέει. Ένας πύραυλος στην πόλη Αζάζ έπληξε νοσοκομείο Παίδων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 και να τραυματιστούν τριάντα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Σε κοντινό χωριό άλλος πύραυλος έπληξε σχολείο σκοτώνοντας επτά ανθρώπους.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει στις κουρδικές δυνάμεις να καταλάβουν την Αζάζ που είναι μια συριακή πόλη πολύ κοντά στα σύνορα των δυο χωρών.

Οι γιατροί χωρίς σύνορα ανακοίνωσαν ότι επλήγη από αέρος και ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο τους στην πόλη Μααρέτ αλ Νουμάν στην επαρχία Ιντλίμπ. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Στην Κωνσταντινούπολ�� ξέσπασαν χθες βράδυ συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και Κούρδων διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top