ΣΥΡΙΑ: Βομβάρδισαν ΞΑΝΑ νοσοκομείο γιατρών χωρίς σύνορα, ένα παιδικό νοσοκομείο και ένα σχολείο

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

ΣΥΡΙΑ: Βομβάρδισαν ΞΑΝΑ νοσοκομείο γιατρών χωρίς σύνορα, ένα παιδικό νοσοκομείο και ένα σχολείο
Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν, όταν πύραυλοι έπληξαν σήμερα ένα παιδικό νοσοκομείο, ένα σχολείο και άλλες εγκαταστάσεις στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Αζάζ στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ιατρικής πηγής και δύο κατοίκων, τουλάχιστον πέντε πύραυλοι χτύπησαν το νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης και ένα σχολείο κοντά στο σημείο όπου είχαν καταφύγει πρόσφυγες που ήθελαν να γλιτώσουν από τη μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει ο συριακός στρατός.

Ένας σοκαρισμένος κάτοικος, είπε πως ένα κέντρο προσφύγων νότια της πόλης χτυπήθηκε επίσης από βόμβες που έριξαν δύο μαχητικά, τα οποία πιστεύεται πως είναι ρωσικά.

Στο μεταξύ, τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε πως επτά ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Αζάζ και πρόσθεσε πως ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των αμάχων αναμένεται να ξεπεράσει τους 14.

Η Ένωση Ανεξάρτητων Γιατρών, μ��α συριακή μη κυβερνητική οργάνωση που διαχειρίζεται ένα νοσοκομείο στην Μπαμπ αλ-Σαλάμα, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, δήλωσε πως τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις.

δγηνδφηνσδφγνσφγν.jpg

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν εννέα ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, να έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια επιδρομών σε νοσοκομείο της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου στο Παρίσι, επιβεβαίωσε ότι «νοσοκομείο υπό τη διαχείριση των Γιατρών χωρίς Σύνορα έγινε στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού» στην περιοχή Μααρέτ αλ-Νουμάν, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων βόρεια της Δαμασκού. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top