ΝΤΡΟΠΗ! Απέλυσαν καρκινοπαθή όταν επέστρεψε στη δουλειά της μετά από 1 χρόνο θεραπείας!

Την έδιωξαν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου- Πρώτη ανάρτηση 23:50

ΝΤΡΟΠΗ! Απέλυσαν καρκινοπαθή όταν επέστρεψε στη δουλειά της μετά από 1 χρόνο θεραπείας!

Τ​η δημόσια κατακραυγή προκαλεί η επιστολή απόλυσης καρκονοπαθούς γυναίκας η οποία κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Ηλιοφώτου από τη Λευκωσία στις 4 Φεβρουαρίου (Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου) παρέλαβε από τον εργοδότη της, την αποστολή απόλυσης της, ένα χρόνο μετά την μάχη που έδωσε κατά του καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο λόγος απόλυσης της, είναι επειδή δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην εργασία της και το διάστημα που έλειπε για τις θε��απείες της, η θέση της καλύφθηκε με νέα πρόσληψη.

Μιλώντας στην εκπομπή του SIGMA «Μεσημέρι και κάτι» η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Άννα Αχιλλεούδη χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την πράξη του συγκεκριμένου εργοδότη και καλεί τη βουλή της Κύπρου, να λάβει μέτρα επί του θέματος.

agapit.jpg

«Θα δούμε τα δικαιώματα και τις νομοθεσίες όσο αφορά το θέμα. Απόλυσαν μια καρκινοπαθή χωρίς καμιά προειδοποίηση, ένα χρόνο μετά τον αγώνα που έδωσε» δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή ο Νικόλας Φιλίππου, Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Το γεγονός σχολίασε και η Πρόεδρος του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρούλα Βασιλείου: «Ο εργοδότης σε μηδενίζει όταν σου συμπεριφέρεται έτσι και δεν σε βοηθά να επανέλθεις στον κοινωνικό και εργασιακό σου χώρο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στην Κύπρο που οι εργοδότες στήριξαν υπαλλήλους που είχαν τέτοια προβλήματα υγείας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top