Για διαφθορά, απάτη, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός

Έχει δεσμευτεί μέρος της περιουσίας του μέχρι την έκβαση της απόφασης

Για διαφθορά, απάτη, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός

Για διαφθορά κατηγορείται ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα. Ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς ανώτατοι εισαγγελείς της χώρας αποδέχτηκαν τις καταγγελίες για απάτη, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Ωστόσο, όλα αυτά πριν γίνει πρωθυπουργός της χώρας, αλλά το διάστημα μεταξύ 2007-2008, όταν ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, αν και μέρος της περιουσίας του έχει κατασχεθεί, εν αναμονή της έκβασης της υπόθεσης. Οι έρευνες για τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας ξεκίνησαν στις 5 Ιουνίου, ως μέρος μια γενικότερης προσπάθειας του πολιτικού συστήματος της χώρας να απαλλαγεί από την διαφθορά.

Η βασική κατηγορία για τον Πόντα είναι ότι έχει χρησιμοποιήσει πλαστά τιμολόγια, και το ποσό των 46.000 δολαρίων που πληρώθηκε για τα δύο πολυτελή διαμερίσματά του στο Βουκουρέστι. Ακόμη κατηγορείται ότι κάλυψε ύποπτες επιχειρηματικές υποθέσεις του φίλου του μέσα στο κόμμα Nταν Σόβα, ο οποίος, μόλις ο Πόντα έγινε πρωθυπουργός, κατέλαβε υψηλές πολιτικές θέσεις, μεταξύ των οποίων και την θέση το�� Υπουργού Μεταφορών.

Ο Πόντα επέστρεψε την Κυριακή στην Ρουμανία, μετά από μια αμφιλεγόμενη εγχείρηση στο γόνατο, εξαιτίας της οποίας είχε εξαφανιστεί για ένα μήνα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από επικεφαλής του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατικών, περιμένοντας το αποτέλεσμα της έρευνας, ωστόσο το κόμμα του δεν δέχθηκε να άρει την ασυλία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top