ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η ποινή που επιβλήθηκε στον αστυνομικό που έριξε δακρυγόνα στη γυναίκα με τα κόκκινα!

Είχε γίνει τότε σύμβολο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η ποινή που επιβλήθηκε στον αστυνομικό που έριξε δακρυγόνα στη γυναίκα με τα κόκκινα!

​Ένοχο για ανάρμοστη συμπεριφορά έκρινε τον αστυνομικό, ο οποίος ψέκασε με σπρέι δακρυγόνου μια γυναίκα διαδηλώτρια πριν από δύο χρόνια, το δικαστήριο της Τουρκίας. Βέβαια, η ποινή του είναι κάπως ασυνήθιστη αφού του επιβλήθηκε… το φύτευμα 600 δέντρων, καθώς και να προσέχει την ανάπτυξή τους για έξι μήνες.

Η γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα, Τσεϊντά Σουνγκούρ, η οποία απαθανατίστηκε στην πλατεία Ταξίμ να δέχεται «επίθεση» με χημικά από Τούρκο αστυνομικό, έγινε σύμβολο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

red woman.jpg

Το στιγμιότυπο διαδόθηκε ραγδαία από χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και αναδημοσιεύτηκε σε αφίσες, κούπες, αλλά και αυτοκόλλητα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Ο αστυνομικός Φατίχ Ζενγκίν λοιπόν κρίθηκε ένοχος για «πρόκληση εκ προθέσεως σωματικών βλαβών» και «ανάρμοστη συμπεριφορά». Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή «λόγω καλής διαγωγής», μια ποινή που ο Ζενκίν θα εκτίσει μόνο εάν επαναλάβει το ίδιο αδίκημα τα επόμενα 5 χρόνια.
woman2.jpg

Και να σκεφτεί κανείς… ότι τότε οι κινητοποιήσεις γίνονταν προκειμένου να μην προχωρήσει η οικοδόμηση του πάρκου Γκεζί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Η κυβέρνηση εκείνη την περίοδο είχε απορρίψει αυτό το αίτημα, καθώς όπως υποστηριζόταν η οικοδόμηση δεν είχε «καμία σχέση με τα δέντρα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top