Kωνσταντινούπολη: Μολότοφ στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας- ΒΙΝΤΕΟ

Συνελήφθη ο 25χρονος Τούρκος δράστης

Kωνσταντινούπολη: Μολότοφ στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας- ΒΙΝΤΕΟ

​Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε το βράδυ της Τρίτης η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Κωνσταντινούπολη.

Άνδρας πέταξε βόμβα μολότοφ, με σκοπό να πυρπολήσει το ναό, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Χαλκηδόνα (Kadıköy). Στο βίντεο ο άνδρας ακούγεται να φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος» και «Πρέπει να πάρουμε εκδίκηση για το τζαμί Αλ Άκσα».

church-kadikoy-ayatriada.jpg
Ευτυχώς η φωτιά δεν πρόλαβε να επεκταθεί στο εσωτερικό της εκκλησίας και υλικές ζημιές υπέστη μόνο η είσοδος της. Δράστης είναι ο 25χρονος Τούρκος Μοχάμεντ Σίμντι, ο οποίος και συνελήφθη από την αστυνομία.

590_8d58507a0cc8e24c43b372adbedca6af.jpg
Την ίδια ώρα, τα τουρκικά μέσα έσπευσαν να αναφέρουν ότι ο 25χρονος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ενώ χαρακτηριστικά η τουρκική «Χουριέτ» αναφέρει ότι ο Τούρκος δράστης είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική και πως έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

kadikoy_ayatriada_2.jpg
Η Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Χαλκηδόνα έχει ακριβώς τα ίδια σχέδια με αυτής του Taksim. Έχει άνετο εσωτερικό χώρο και μεγάλη αυλή. Το 1955 στα «Σεπτεμβριανά» είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές ενώ είχαν αποπειραθεί και να την γκρεμίσουν. Ο ναός αναπαλαιώθηκε στις αρχές του 1990.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top