ΟΗΕ: 20,9 εκατ. άνθρωποι στη δουλεία-Θύματα κυρίως παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά

Διεθνής Ημέρα Κατάργησης της Δουλείας

Οι ειδικοί του ΟΗΕ κατήγγειλαν «τη σύγχρονη δουλεία» με θύματα «εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων παιδιών» με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Κατάργηση της Δουλείας (2 Δεκεμβρίου).

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων παιδιών υπόκεινται σε (μορφές) σύγχρονης δουλείας» και «υπάρχει έλλειψη» πολιτικής βούλησης «για να τους σώσει από την κατάσταση αυτή», κάτι που είναι ιδιαίτερα «σκληρό», τόνισαν οι ειδικοί - η Ουρμίλα Μπούλα (Νότια Αφρική), ειδική εισηγήτρια του Οργανισμού Η��ωμένων Εθνών για τις σύγχρονες μορφές δουλείας, η Μοντ ντε Μπουρ-Μπουκίτσιο (Ολλανδία) εισηγήτρια του ΟΗΕ για το δουλεμπόριο παιδιών, καθώς και η Μαρία Γκράτσια Τζαμαρινάρο (Ιταλία) ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ ��ια την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

«Τουλάχιστον 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε σύγχρονες μορφές δουλείας με τις γυναίκες και τα κορίτσια να αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα» δήλωσε η Μπούλα, επικαλούμενη μία έκθεση του 2012 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΟΙΤ).

«Επιπλέον 168 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται, το 50% και πλέον εξ αυτών σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, κυρίως σε ορυχεία και σε λατομεία» προσέθεσε η ίδια.

Για την Ολλανδή εμπειρογνώμονα «από εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο κλέβουν την παιδικότητά τους, επειδή είναι θύματα καταναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top