Δείτε το σπαρακτικό μήνυμα για βοήθεια ενός σύγχρονου «σκλάβου» σε τσάντα καταστήματος

«Δουλεύω 13 ώρες κάθε μέρα»

Δείτε το σπαρακτικό μήνυμα για βοήθεια ενός σύγχρονου «σκλάβου» σε τσάντα καταστήματος

​Μια τραγική ιστορία δημοσιοποιήθηκε, όταν στον πάτο της τσάντας από το πολυτελές κατάστημα Saks Fifth Avenue, μια νεαρή Αμερικανίδα, η Stephanie Wilson βρήκε ένα συγκλονιστικό μήνυμα που έγραφε: «ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ».

Το μήνυμα, ήταν γραμμένο σαν επιστολή ενώ ήταν η απελπισμένη έκκληση για βοήθεια ενός άντρα που όπως έγραφε, έφτιαχνε σακούλες για τη γνωστή εταιρεία ενώ τον κρατούσαν παράνομα στο εργοστάσιο κινέζικης φυλακής, 7.000 μίλια μακριά από το κατάστημα.

590_3b5458cad7fd89482d0d192e43e51ea8.jpg

«Μας κακομεταχειρίζονται και δουλεύουμε σαν σκλά��οι 13 ώρες κάθε μέρα κατασκευάζοντας αυτές τις τσάντες σωρηδόν στο εργοστάσιο της φυλακής» έγραφε ο αποστολέας και συνέχιζε: «Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την ενόχληση».

Η 28χρονη Wilson, μια Αυστραλή που ζει στο Δυτικό Χάρλεμ, ταρακουνήθηκε όταν το απελπισμένο μήνυμα έφτασε στα χέρια της και για αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε στο ερευνητικό ίδρυμα Laogai, στην Ουάσιγκτον.

87cde8d91bb00debe62ae4d83f9b8cba.jpg

Το συγκεκριμένο ίδρυμα δημιουργήθηκε με σκοπό την καταπολέμηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κινεζικές φυλακές. Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα άρχισε να ερευνά αλλά αρχικά ήταν αδύνατον να εντοπίσουν τον αποστολέα, αν και στον πάτο της σακούλας εκτός από το μήνυμα, υπήρχε μια φωτογραφία διαβατηρίου και μια διεύθυνση email.

Τελικά το ίδρυμα κατάφερε να εντοπίσει τον αποστολέα του μηνύματος, που ήταν ο Tohnain Emmanuel Njong. Ο κρατούμενος είπε ότι είχε γράψει την έκκληση για βοήθεια όταν ήταν φυλακισμένος για τρία χρόνια στις φυλακές Qingdao.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε γράψει συνολικά πέντε γράμματα ενώ ήταν φυλακισμένος άλλα στα γαλλικά κι άλλα στα αγγλικά.

Να σημειωθεί ότι ο Wu, ιδρυτής του ιδρύματος Laogai που είχε περάσει 19 χρόνια στο εργοστάσιο των κινεζικών φυλακών που είναι γνωστό ως «laogai», ανέφερε ότι ο αποστολέας πήρε ένα τεράστιο ρίσκο γράφοντας αυτό το μήνυμα γιατί αν τον ανακάλυπταν στην καλύτερη περίπτωση θα αύξαν�� απλώς την ποινή του ή θα τον σκότωναν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top